„Povești Terapeutice și Flori de Sare” este un program unic pentru sănătatea emoțională și fizică a copiilor și părinților, desfășurat la salina urbană Flori de sare.
Asociația KinetoBebe, în colaborare cu actorul Bogdan Acatrinei și Asociația Psihobucuria, invită părinți și copii într-un program inovator destinat familiilor: „Povești Terapeutice și Flori de Sare”.
Seria de evenimente are loc în perioada 14 septembrie – 19 octombrie 2024 la Salina Flori de Sare din București și include șase ediții dedicate susținerii sănătății emoționale și fizice atât a copiilor, cât și a părinților.”
Accesul la acest program este gratuit.
Când am intrat pentru prima oară în salina Flori de sare, albul celest, consistența de vis a sării și aerul pur mi-au alimentat modulul de visare.
Salina Flori de Sare este o salina urbana cu sare de mare si halogenerator, care o face de 8 ori mai eficienta decat salinele reci si gri de adancime. Salina tine de KinetoBebe si a devenit parte din terapia multor copii cu tulburări respiratorii si de imunitate. Dar poate fi gazda pentru mult mai multe evenimente. Infasurandu-ma aseara in sare ca in nisip, corpul mi s-a subtiat si sufletul s-a subtiat impartasind, respiratia s-a adancit si am plecat de acolo mai recunoscatoare pentru viata.
Salina Flori de sare nu este un loc nu numai terapeutic, recomandat tuturor copiilor cu afecțiuni respiratorii, ci este un loc primitor, de care are grijă Asociația Kinetobebe.
Am scris despre Kinetobebe și oamenii săi aici: https://palindrom.eu/kinetobebe-nu-pune-muntii-in-miscare-dar-aduna-oamenii-care-muta-muntii/
Basme se spun de când lumea și pământul, părinții și bunicii le transmit copiilor lor. Însă, de nici 100 de ani, psihologii au început să observe două fapte paralele
1 părinții și bunicii spun din ce în ce mai puțin basme copiilor lor (pentru că le-au uitat, pentru că vor să dea copiilor o educație mai ˝realistă˝, pentru că nu au timp și consideră oricum că de fapt copiii vor altceva)
2 basmele tradiționale au puteri vindecătoare – sunt ca niște sticluțe etanșe pline de elixirul unei înțelepciuni de veacuri care vorbește direct minții în formare și sufletului deschis de copil. Clasici ai psihanalizei le dedică tomuri întregi – cele mai semnificative aparținând lui C. G. Jung, Marie Louise von Franz și Bruno Bettelheim.
Însă de multe ori sticluțele au fost sparte de tot felul de prejudecăți sociale, elixirul s-a prefăcut într-un eter volatil iar părinții au început să se teamă că basmele afectează sufletele copiilor și ale lor personale.
Așa că harnicii psihologi contemporani se străduiesc acum să creeze povești vindecătoare pentru copiii și părinții zilelor noastre.
Cei care mai știu ceva din basmele vechi își mai amintesc de Sarea în Bucate, semn al dragostei modeste, tăcute, dar mai puternică și mai influentă decât orice pe lume. Amor omni vincit, spuneau alți străvechi. Dragostea le învinge pe toate. De aceea programul inițiat de Asociația Kinetobebe își propune ca, prin înțelepciunea basmului, să vorbească familiilor despre ceea ce au ele mai prețios: dragostea!
„Lipsa de comunicare și de conexiune între părinți și copii e un fenomen din ce în ce mai întâlnit în familii, indiferent de vârsta copiilor. Nu doar adolescenții pun probleme de relaționare, ci și părinții copiilor de vârste mici se plâng de interacțiunea dificilă cu ei, de faptul că cei mici rămân prizonieri ai lumii digitale, din ce în ce mai puțin interesați de socializarea cu cei de vârsta lor, de ieșirile afară, la joacă.
Vrem să oferim soluții de reconectare a părinților cu propriii lor copii prin intermediul poveștilor, o terapie pe cât de ancestrală pe atât de eficientă.
Pentru că poveștile vindecă și inspiră. Ele sunt ca o oglindă care ne ajută să ne înțelegem emoțiile, să le exprmăm, să le împărtășim cu ceilalți. Ne propunem să ducem acest proiect în toată țara, acolo unde există saline, astfel încât tot mai mulți copii și părinți să beneficieze de efectele terapiei saline, dar și ale emoției pe care o declanșează poveștile.”, declară Raluca Chișu, fondatoarea Asociației Kinetobebe.
Mai multe despre Asociația Kinetobebe găsiți aici: https://www.asociatia-kinetobebe.ro/
Mai multe despre Salina Flori de sare găsiți aici; https://www.salina-kinetobebe.ro/