The Magic of Swing la Sala Radio: scrie și participă!

Alte articole

The Magic of Swing la Sala Radio: scrie și participă!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Swingin’ music and dance la Sala Radio – joi 25 ianuarie 2024
Vă place SWING-ul? Joi, 25 ianuarie 2024 (19.00), Big Band-ul Radio și invitații săi – compania de dans Jazz Roots Bucharest – vă propun la Sala Radio o seară de muzică și dans, un eveniment plin de energie și de bucuria swing-ului!

„The Magic of Swing este un eveniment deosebit, în care celebrăm un stil emblematic pentru muzica de Big Band: swingul.  Cu acest concert – spectacol, în care muzica va fi însoțită și de dans în stilul specific Lindy Hop, prin colaborarea cu trupa de dans Jazz Roots Bucharest, ne propunem să încălzim sufletele tuturor celor ce se vor afla în sală sau ne vor asculta pe frecvențele Radio România.
Vom interpreta unele dintre cele mai renumite piese ale erei swing-ului,  precum Sing Sing Sing, Big Apple Contest, Flying Home, Sipsy Doodle sau Cute.” – declară despre eveniment dirijoarea Big Band-ului Radio, SIMONA STRUNGARU

„The Magic of Swing”își propune să te aducă la rădăcina jazzului. Vom participa cu toții la o celebrare a ascensiunii big bandului, din care nu are cum să lipsească nebunia dansului.

Vom retrăi împreună acel minunat impuls de eliberare reprezentat de jazz. Apariția jazzului a însemnat descătușare, pentru sunete, pentru dans, pentru corp! La intersecția cea mai fericită între muzica afro și muzica cultă, jazzul a fost una dintre primele încercări sonore de a crea punți sociale între lumi până atunci disjucte. Și poate că muzica rădăcinilor jazzului nu poate fi percepută în marea ei bogăție decât împreună cu dansul dezlănțuit care la răndul său a adus stilul afro în sălile de dans ale primelor decenii ale secolului XX. Swingul a însemnat o trăire plenară a corpului, o invazie a intuiției și poftei de viață în calea căreia nu au mai stat bariere.

Las aici niște mostre din epocă, pentru a crea nerăbdarea.

Cum vor auzi urechile noastre acum această muzică? Oare cum va suna ea în interpretarea unui Big Band contemporan cum este Big Band-ul Radio? Care va fi linia pe care o va imprima de data asta bagheta magică a Simonei Strungaru?

Vă invit să vedeți! Am lansat concursul pe facebook, adică aici: https://www.facebook.com/photo?fbid=342204135300415&set=a.341029158751246

Este vorba despre o invitație dublă la concert. Dacă ai poftă de swing, intră pe linkul de facebook de mai sus și scrie în comentarii! Cum vezi rădăcinile jazzului? Ce-ți spune swingul? Ordinea operațiilor:
1 like (daca nu ai facut-o deja) paginilor fb Palindrom.eu Orchestrele si Corurile Radio Romanian Radio Big Band
2 fa un comentariu plin de spirit la postarea de mai sus
3 eu aleg comentariul care m-a inspirat cel mai mult
4 comentatorul se alege cu o invitatie dubla la concert
5 ne vedem la Sala Radio pe 25 ianuarie!

A, și știu că te întrebi cum o să poți sta locului cu all that swing! Poate pentru că vei urmări cu sufletul la gură dansul trupei Jazz Roots Bucharest!

Cu energia și pasiunea specifice swing-ului, compania de dans Jazz Roots Bucharest aduce energia originală a Lindy Hop-ului în a treia colaborare cu Big Band-ul Radio România, pe scena Sălii Radio.
Trupa Jazz Roots Bucharest a fost înființată de Cristina Ciobanu în martie 2022, fiind compusă din profesioniști din domenii diverse, uniți de pasiunea comună pentru swing și de dorința de a învăța și a dărui mai departe povestea acestui dans. Cristina Ciobanu dansează din 2017 și este prima femeie din România care a avut inițiativa de popularizare a acestui stil de dans și printre primii oameni care au început construirea comunității de swing din București.

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical. De asemenea, concertul poate fi ascultat LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio, și prin intermediul aplicației Radio România, disponibilă pe dispozitive Android și iOS.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti.