Știați cui i se datorează legea priorității copiilor la casele de marcat?

Alte articole

Știați cui i se datorează legea priorității copiilor la casele de marcat?

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Ați văzut deja în supermarketuri anunțul de lângă casă, care vă avertizează că sunteți pasibili de pedeapsă dacă nu dați prioritate la casă femeilor însărcinate și persoanelor însioțite de copii până în 5 ani?  Ei bine, aceasta este Legea Priorității și ideea unui astfel de proiect de lege i-a venit Mirelei Retegan!

“În septembrie 2022 , dupǎ o situație de  criză într-o aglomerație de nedescris în aeroport, am promis cǎ o sǎ se facǎ. Am găsit 3 parlamentari liberali Alexandru Florin Alexe, Mara Calista și Alin Ignat, care au muncit la documentare și împreună am depus-o pe 8 martie în Parlament . În septembrie 2023 a fost votată. În octombrie a promulgat-o președintele” a declarat Mirela.

De Ziua a Internațională a Drepturilor copilului aniversată astăzi , Mirela mediatizează introducerea si respectarea legii, făcând un apel către părinții şi comercianți pentru aplicarea acesteia în beneficiul construirii unui bun simț social “Azi si acum trebuie sǎ facem cunoscutǎ legislatia tuturor oamenilor, sǎ afle despre ea și cei care pot să beneficieze, și cei care trebuie sǎ o respecte.

Mirela Retegan, cea care a născut proiectul fenomen ZURLI, vine astfel în sprijinul copiilor mici, până în 5 ani, şi al femeilor însărcinate prin intermediul Legii Priorității, care le dǎ dreptul să nu stea la cozi şi să intre în
față “ îi spun Legea Zurli pentru ca face parte din misiunea mea de a face mai frumoasă viața copiilor din România.”