Sărbătorile vin la Sala Radio!

Alte articole

Sărbătorile vin la Sala Radio!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

4 concerte speciale de Crăciun și o veste minunată pentru la anul: noile abonamente!

Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare: de la vocile cristaline din Corul de Copii Radio la colindele interpretate de Corul Academic Radio, de la cetele de urători ce aduc satul românesc pe scena bucureșteană – în concertul folcloric oferit de Orchestra de Muzică Populară Radio – la Crăciunul în ritm de jazz și pop dăruit de Big Band-ul Radio.

Mai mult, în acest an, veți avea șansa de a asculta o partitură nelipsită din Crăciunul marcat pe mapamond: „Spărgătorul de nuci” de Ceaikovski, într-un aranjament de jazz semnat de Dave Wolpe.

* * *

Seria concertelor de Crăciun debutează sâmbătă, 9 decembrie 2023 (de la 19.00), prin concertul CORULUI DE COPII RADIO și al invitaților săi, eveniment pregătit de dirijorul ansamblului – Răzvan Rădos – care declară despre acest eveniment:

„Concertul din acest sfârșit de an este special prin alăturarea pe scena Sălii Radio a două branduri cu o rezonanță semnificativă în muzica corală: Corul de Copii Radio și Corul de Copii și Tineret Symbol – Jean Lupu al Patriarhiei Române, condus cu măiestrie de dna Luminița Guțanu Stoian.

De asemenea, vor urca pe scenă membrii Ansamblului de Băieți al Corului de Copii Radio care vor oferi, sub conducerea dnei Magdalena Faur, un mănunchi de colinde românești din Suita a II-a de Crăciun, de Viorel Munteanu. Se adaugă în program cunoscute colinde și cântece de Crăciun precum: După datini colindă de Alexandru Pașcanu, Cetiniță cetioară de Gheorghe Cucu sau renumitul colind ucrainean Shchedry de Mykola Leontovych. Vor prezenta doi prieteni ai concertelor noastre: actorii Delia Nartea și Dragoș Huluba.”

La pian o veți aplauda pe Magdalena Faur.

Și Editura Casa Radio participă la acest eveniment printr-un moment special ce va avea loc în foaierul central al Sălii Radio, la finalul concertului: prezentarea celui mai recent album al Corului de Copii Radio, intitulat „Poveste din pădure”, în cadrul deosebit al unei sesiuni de autografe oferită publicului de actrița Alexandrina Halic și dirijorul Răzvan Rădos.

* * *

Într-o tradiție continuată de 31 ani, duminică, 10 decembrie  2023 (de la 17.00), concertul de colinde „Începem a colinda…” – prezentat de ORCHESTRA DE MUZICĂ POPULARĂ RADIO și invitații săi – aduce pe scena Sălii Radio datinile şi obiceiurile de sărbători, așa cum sunt ele păstrate în satul românesc.

Cete tradiţionale din Maramureș, Suceava, Gorj, Teleorman etc. dăruiesc publicului bucureştean colindele și tradițiile de Crăciun şi An Nou. Invitații serii sunt Cornel Borza, Ioana Ardelean, Florin Pârlan, Petronela Butnariu, Ileana Matus și Ansamblul Folcloric „Mara” – Sighetu Marmaţiei, Simona Dinescu, Florin Ştefan şi Grupul de colindători „Ioan Dalles” – Bucşani, Ion Drăgan şi

Grupul de colindători „Gorjeanca”, Ansamblul „Poieniţa” – Poiana Stampei, Ceata Urşilor lui Gavrilă – Asău și Ansamblul „Burnasul” – Alexandria.

Concertul este dirijat de Adrian Grigoraş și prezentat de Georgel Nucă.

Evenimentul va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a postului Radio România – Antena Satelor.

* * *

Joi, 14 decembrie 2023 (19.00) în cadrul concertului sugestiv intitulat „A LITTLE CHRISTMAS MUSIC” este rândul CORULUI ACADEMIC RADIO să își încânte publicul cu ale sale colinde de Crăciun, interpretate alături de invitații săi: THE RADIO TROMBONES.

Sub bagheta dirijorului Ciprian Țuțu, îi veți aplauda pe soliștii Cecilia Bucerzan, Anastasia Türköz, Ciprian Mardare, Teodor Vădana și pe muzicienii Carmen Săndulescu (pian), Liviu Ofițeru, Ștefan Voicu (percuție), alături de THE RADIO TROMBONES (Alexandru Moraru, Florian Radu, Vlad Leahu, Cătălin Bucerzan).

„Concertul din 14 decembrie al Corului Academic Radio își dorește să ne orienteze spre cele mai importante valori pe care ar trebui să nu le uităm: bunătatea, iubirea și generozitatea… Emoția Crăciunului de altădată, petrecut în mijlocul celor dragi, se va simți și pe scenă, când vom fi ca într-o mare familie, alături de invitații noștri The Radio Trombones – colegi instrumentiști ai Orchestrei Naționale Radio.Totodată, suflul proaspăt pe care l-au dat ansamblului noii membri care s-au alăturat la început de an, m-a determinat să le atribui și rolurile solistice ale serii. Nu vor lipsi din program tradiționalele colinde românești, dar și inedite aranjamente pentru cor și/sau cvartet de tromboane.” – declară despre eveniment dirijorul CIPRIAN ȚUȚU

* * *

Seria evenimentelor de la Sala Radio dedicate sărbătorilor de iarnă se va încheia joi, 21 decembrie 2023 (19.00), când BIG BAND-UL RADIO, dirijat de Simona Strungaru, va oferi publicului un concert extraordinar: selecțiuni din celebra partitură a baletului „Spărgătorul de nuci” de Ceaikovski, în aranjamentul inedit în ritmuri de jazz conceput de Dave Wolpe.

În partea a doua a serii pe scenă vor sosi și cele două coruri Radio România, astfel încât Big Band-ul Radio, Corul Academic Radio și Corul de Copii Radio se vor reuni pentru o serie de colinde românești și cântece internaționale de Crăciun, interpretate în aranjamentul muzical semnat de Simona Strungaru.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online – pe  entertix.ro și  myticket.ro  – şi în librăriile Cărtureşti.

* * *

Și ce vă doriți pentru la anul? Dacă vă doriți mai multă muzică, aflați câ deja s-au lansat noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

Stagiunea cu numărul 95 va continua în Noul An pe scena radioului public cu evenimente speciale. Ne vom aminti de cântecele celebrei Natalie Cole în primul concert de jazz al Big Band-ului Radio din 2024. De asemenea, concertul din 17 ianuarie prezentat de Orchestra de Cameră Radio îl va readuce pe scenă pe violonistul Alexandru Tomescu, ce va interpreta Mozart: Concertul nr. 2 pentru vioară şi orchestră.

Vineri, pe 19 ianuarie 2024, aveți ocazia să o aplaudați la Sala Radio – într-un concert superb Mozart/Beethoven – pe dirijoarea Katharina Wincor (Austria), care a atras atenția internațională ca dirijor asistent al cunoscutei orchestre americane Dallas Symphony Orchestra și, ulterior, a colaborat cu ansambluri ca Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Seattle Symphony, Vancouver

Symphony. Prezentat de Orchestra Națională Radio, evenimentul îl va avea ca invitat special și pe pianistul român stabilit la Londra Mihai Ritivoiu, care va interpreta celebrul Concert nr. 5 pentru pian și orchestră de Beethoven – supranumit Imperialul.

Abonamentele pentru perioada ianuarie-martie 2024 vor fi disponibile în perioada 7-13 decembrie 2023. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de joi, 14 decembrie 2023.

Printre invitații speciali din țară și din străinătate pe care îi veți aplauda pe scena Sălii Radio în primele luni ale anului 2024 se numără artiști care și-au construit o carieră frumoasă pe marile scene ale lumii: dirijorii CHRISTOPHER WARREN-GREEN, JOHN AXELROD, CRISTIAN MANDEAL, JESSICA COTTIS, FRÉDÉRIC CHASLIN, pianiștii MIHAI RITIVOIU și ADELA LICULESCU, violoniștii DAVID GRIMAL, LIVIU PRUNARU, VALENTIN ȘERBAN, IOANA CRISTINA GOICEA. De asemenea, veți avea prilejul reîntâlnirii cu apreciații soliști ai Orchestrelor și Corurilor Radio România: violonistul ALEXANDRU TOMESCU, pianistul HORIA MIHAIL și violoncelistul RĂZVAN SUMA.

Pe lângă concertele simfonice și camerale propuse de Orchestra Națională Radio și Orchestra de Cameră Radio, spectatorii se vor bucura și de seri cu muzică de operă: o gală de operă (26 ianuarie) cu selecțiuni din Verdi, Puccini, Massenet, Gounod, Donizetti ș.a. – a cărei invitată specială este soprana Cristina Păsăroiu – și o seară Puccini (23 februarie), ce marchează 100 de ani de la trecerea în neființă a compozitorului italian.

Sub bagheta dirijoarei SIMONA STRUNGARU, Big Band-ul Radio va reveni pe scena Sălii Radio cu frumoase seri de jazz și Orchestra de Muzică Populară Radio va oferi publicului concerte de folclor, cum ar fi evenimentul devenit tradițional Dragobetele sărută fetele. Corul Academic Radio și Corul de Copii Radio vor fi, de asemenea, aplaudate pe scena Sălii Radio.

În perioada 7-13 decembrie 2023 vor fi disponibile la vânzare abonamentele pentru perioada ianuarie-martie 2024. Cele două formule de abonament vor cuprinde concertele Orchestrei Naționale Radio, respectiv pe cele ale Orchestrei de Cameră Radio.

Pentru a vedea care sunt evenimentele din stagiune la care sunt valabile abonamentele, consultați secțiunea„Program concerte” de pe site-ul www. orchestreradio.ro .

Biletele individuale pentru toate concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio vor deveni disponibile DUPĂ vânzarea abonamentelor, începând cu data de joi, 14 decembrie 2023.

Pentru detalii puteţi contacta casa de bilete telefonic: 021. 314.68.00.

Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete.

Biletele și abonamentele sunt disponibile și în sistem online – pe  entertix.ro și  myticket.ro  – şi în librăriile Cărtureşti.

Abonamentele cu preţ redus se pot achiziţiona numai de la casa de bilete a Sălii Radio, pe baza unei copii a talonului de pensie şi a cărţii de identitate.