Psihologi la Cafea, un eveniment ce aduce psihoterapia mai aproape de oameni

Alte articole

Psihologi la Cafea, un eveniment ce aduce psihoterapia mai aproape de oameni

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

În data de 17 mai, ora 18:30, are loc prima ediție live, cu public, a podcastului Psihologi la Cafea. Podcastul a debutat în decembrie 2022 având ca principal scop acela de a face psihoterapia puțin mai prietenoasă pentru că:

– Trăim în continuare într-o societate unde mersul la psiholog este catalogat drept „nebun” (deși în Manualul de Statistici și Diagnostice ale Tulburărilor Mentale [DSM] nebunia nu există ca boală);

– De multe ori psihologia este percepută ca având un limbaj mai greu accesibil, mai academic, astfel că ne propunem să simplicăm terminologia și informațiile despre proces, să le facem mai accesibile. 

– Nu în în ultimul rând, vrem să arătăm că terapia nu înseamnă doar tristețe, lacrimi și suspine. În terapie ne și distrăm. Mai spunem bancuri. Ne mai jucăm sau ne relaxăm.

 Podcastul a fost fondat de către Lucian Negoiță, psihoterapeut acreditat de către Colegiul Psihologilor din România, formator și supervizor al Asociației de Hipnoterapie și Psihoterapie Cognitiv-comportamentală și Cristina Ursu, psihoterapeut cognitiv-comportamental acreditat de Colegiul Psihologilor din România, consilier de orientare vocațională și trainer de dezvoltare personală.

 Cum a fost luată decizia de a face prima ediție față-n față cu publicul ne povestește Cristina Ursu: „După acești doi ani de activitate în online, doar noi doi, în diferite locații (cabinetul lui Lucian, biroul meu, online), o ascultătoare dragă nouă și-a manifestat dorința de a ne vedea și față-n față. Acest lucru ne-a convins să mergem și în offline astfel că pe 17 mai va avea loc prima ediție fizică, cu public. Poartă denumirea Psiho-live la cafea și se va desfășura în spațiul cozy oferit de Mindspace Pipera.”

Evenimentul își propune conectarea celor doi specialiști cu audiența, cu ascultătorii lor într-un mod cât mai interactiv. Publicul va sugera la fața locului subiectele podcastului astfel că vorbitorii vor putea răspunde pe loc, eficient și cu sens, problematicile participanților.

Psiho-live la cafea se adresează oricui își dorește să se familiarizeze cu psihoterapia, să primească răspunsuri, să clarifice nelămuriri și să capete tehnici și instrumente aplicabile imediat.

Este, totodată, și un eveniment care încurajează socializarea. Este întotdeauna benefic să cunoaștem oameni care au aceleași interese ca noi, oameni ce vor să facă o schimbare în bine în viața lor. Oameni ce acționează ca ambasadori ai auto-cunoașterii, introspecției și sănătății mintale.

Mai multe despre specialiștii fondatori ai Psihologi la cafea:

Lucian Negoiță, este primul psihoterapeut cu dizabilitate locomotorie acreditat de către Colegiul Psihologilor din România, formator și supervizor al Asociației de Hipnoterapie și Psihoterapie Cognitiv-comportamentală. 

Lector universitar, doctor în Științele Educației, Lucian a colaborat cu Universitatea Ovidius din Constanța, Alexandru Ioan Cuza din Iași, în prezent predă la Universitatea Spiru Haret din București. Este fondatorul Emotion Center – clinică de psihoterapie și dezvoltare personală. ală. 

A creat primul și cel mai performant mentorat în psihoterapie din România, precum și Școala de Vară Introducere în Psihoterapie, unde deschide cunoștințele din cabinet către publicul larg.

În cei 20 de ani de practică, a însoțit peste 5.000 de persoane pe drumul schimbării și evoluției personale. Pentru că simte să dea înapoi din ceea ce a primit, ajută și alți tineri cu dizabilități, fiind membru fondator al Asociației Totul pentru tine.

Cristina Ursu este psihoterapeut cognitiv comportamental acreditată de Colegiul Psihologilor din România. A început cariera ca trainer de dezvoltare personală și, când a observat că un training nu poate adresa punctual problematicile participanților, și-a luat certificarea internațională de Coach în carieră. Decizia de a se certifica și ca psihoterapeut a venit în urma propriei terapii personale cât și în urma observațiilor din sesiunile de coaching de carieră, când a înțeles că blocajele nu țin niciodată doar de profesional. 

Este fondatoarea The Betterist, compania sub care își desfășoară activitatea. Este co-organizator TEDx Băneasa și organizatoarea evenimentului Tandem. 

 

Nu uitați: Psiho-Live la Cafea pe 17 mai, ora 18:30, la Mindspace Pipera.

Până atunci, puteți ascultați episoadele podcastului aici: https://linktr.ee/psihologilacafea

Și nu uitați să urmăriți de Facebook pentru informații și noutăți.