Olfactif & soin actif: lansare Maison Olfactif & Beautyceutic în Băneasa Shopping City

Alte articole

Olfactif & soin actif: lansare Maison Olfactif & Beautyceutic în Băneasa Shopping City

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
btr

Parfumurile made in Romanie de la Maison Olfactif pot fi în sfârșit încercate „pe viu“ și divinizate așa cum se cuvinte la Băneasa Shopping City (etajul 1, zona cinema si magazine sport).

Insula senzualității olfactive este completată de altă gamă produsă de aceeași inepuizabilă și reputată farmacistă, Ioana  Marinescu, Beautyceutic. Produsele farmacosmetice propuse se înscriu în trendul sapiocosmetical devenit din ce în ce mai popular în lumea occidentală – cu acest concept, depășești simpla condiție de utilzator al unor formule create deja și devii parte activă în îngrijirea tenului tău.

Așa se face că, după succesul în Marea Britanie, gama de skincare inovativ Beautyceutic sosește și la noi. Aceste produse de top se adrează pasionatelor de beauty care cunosc foarte bine atât caracteristicile tenului lor, cât și principalele produse de care pielea lor are nevoie.

Dar să o luăm pe rând, în contururile trasate de o seară plăcută și senzuală de care sufletele și trupurile noastre au mare nevoie în perioada „austeră“ care curge de undeva de după sărbătorile de iarnă și se încheie odată cu Sfântul Valentin.

M-am grăbit deci să ajung în Băneasa Shopping City, atrasă ca un magnet de produsele haute parfumerie Maison Olfactif cu care am făcut cunoștință spre sfârșitul anului trecut, într-un eveniment inedit organizat de Ana Maria Tătucu și BeautyBarometer.

Atunci m-a impresionat îndrăzneala acestor esențe, caracterul lor pronunțat, literal, precum și îndrăzneala poetică a denumirilor. Dincolo de senzualitate, de apelul de mitologile sexuale sugerat de denumirile parfumurilor, am ghicit o întreagă complexitate a unei povești în straturi olfactive care se adresează unei femei care se cunoaște deja, care-și cunoaște atuurile și nu mai aspiră de intre în „idealuri“-le altora și în „standarde“, unei făpturi pentru care convențiile rămân un rău necesar, dar care poate fi ocolit nu numai pe calea ideatică a imaginației, ci și pe calea concretă a unui trup care se celebrează pe sine și pasiunile sale.

De atunci mi-am zis că pentru a aprecia cel mai bine complexitatea parfumurilor Maison Olfactif ai nevoie de timp, pentru a le lăsa să se developeze pe pielea și în sufletul tău, pentru ca sufletul să le dea un profil și mintea cel puțin o asociație metaforică. Pe scurt, sunt parfumuri care nu se lasă prinse în etichete, pentru femei și bărbați care-și iubesc sinele întrupat suficient de mult încât să aibă răbdare să asculte ce le spune parfumul.

M-am bucurat enorm de faptul că multe dintre ele sunt unisex – sau cel puțin eu așa le vedeam atunci – iar informațiile primite mi-au confirmat intuiția.

Mi-a plăcut inclusiv faptul că sunt esențe de parfum și deci sunt puterice, concentrate și nu au ce căuta pe haine – ele au de spus mesajul lor numai pielii tale, deci se aplică numai în zonele pulsatile: în spatele urechii, încheietura mâinilor, glezne, în spatele genunchilor, gât.

De atunci mi-am spus că e nevoie să lași parfumul să-și evapore al doilea și alt treilea strat temporal de esențe, să lași pielea să respire și ea praful fin de aur pulverizat odată cu parfumul – da, între hiturile Maison Olfactif se află mai multe esențe care conțin particule fine de aur, care dau pielii tale o altă profunzime, de multe ori insesizabilă ochilor grăbiți, dar neprețuită pentru purtăror și purtătoare.

Un astfel de parfum – din gama Les Supremes –  te face să te simți pur și simplu precious – de aceea Original Sin, preferatul meu, a devenit literalmente un fel de plăcere secretă, un văl de parfum pe care mi-a arunc pe piele în primul rând pentru plăcerea personală, ca într-un ritual care-mi consacră simțurile astăzi celor mai fine și mai volatile realități ale universului.

La eveniment am aflat mai multe despre aceste parfumuri, despre producția și „familia“ lor.

Este vorba despre trei categorii de extracte de parfum cu totul aparte si buchete olfactive unice, macerate timp de peste 6 luni in mediu cu temperatura si lumina  monitorizate constant.

Așadar, să facem cunoștință cu cele 3 categorii!

1 „Les phéromonaux” au in componenta molecula patentata numita „Hedione” – în românește „molecula plăcerii“. S-a demonstrat clinic faptul că această moleculă are calitatea de a influența starea de spirit; studiile efectuate au aratat ca ea provoacă un răspuns diferențiat într-o regiune hipotalamică care este asociată cu eliberarea hormonală.

Referinta: rezultatele obținute de I Wallrabenstein în studiul publicat în „NeuroImage” (Sursa: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25797832/).

Ce aflăm concret din acest studiu: Oamenii posedă la nivelul nasului cinci gene de receptori pentru feromoni umani. Studiul a identificat molecula numită Hedione  care se leagă de unul dintre receptorii de feromoni exprimat în mucoasa olfactivă umană. Apoi, folosind tehnica imagistică prin rezonanță magnetică funcțională (fMRI) la voluntari sănătoși, studiul a pus în evidență acțiunea in vivo a moleculei Hedione. Se constată că, în comparație cu un miros floral obișnuit (alcool feniletilic), Hedione a prezentat o activare semnificativ îmbunătățită în zonele limbice (amigdala, hipocampus) și a provocat un răspuns diferențiat sexual într-o regiune hipotalamică care este asociată cu eliberarea hormonală. Deci molecula Hedione activează receptorii feromonali din nas și astfel ar putea juca un rol în modularea secreției hormonale la om, diferențiată sexual.

Așadar, tradus în limbajul comun: parfumurile Les Pheromonaux de la Maison Olfactif, care conțin numita molecule Hedione, activează direct, prin intermediul receptorilor mirosului, secreția de hormoni sexuali.

 

Cele 5 parfumuri ale gamei Les Pheromonaux trec experienta olfactiva printr-un registru emotional, dar si artistic, conducând imaginatia celui ce poarta aceste parfumuri prin zone ale picturii clasice sau prin simboluri ale literaturii care a fost cândva tabu sau cel puțin interzisa, dar si prin trairi intime secrete si captivante.

,,Amor sacro, amor profano” reuneste note calde de iasomie, scorțișoară, căpșună, coacăz:

,,Dress code: naked” reuneste note fresh de lămâie, mandarină verde, bergamotă, patchouli;

,,Rendez-vous avec le diable” cu  note unice de vanilie, miere, iris;

,,Ménage à trois” reuneste note dulci de iasomie, bergamotă, tuberoză ;

,,Bad boy meets his angel” ce reuneste note unice de fum, șofran, cardamon, labdan.

2 ,,Les émotionnels” sunt extracte de parfum care prin forta ingredientelor amplifică trairile si emotiile purtatorului sau purtatoarei.

Cele 5 parfumuri par sa treaca printr-un registru olfactiv pretios acele fantasme și fantezii personale ce ne-au trecut cu siguranta vreodata prin minte si care nu au ajuns niciodată la expresie verbală, poate nici imagistică și, da, poate nici factuală.

,, Sin after dark: the revenge” cu note de violetă, iris, prună, iasomie, zambilă;

,,Crazy for you: the obsession” cu note de lămâie, grapefruit, clementină, bergamotă.

,,Money can’t buy love: the crush” cu note de frezie, prună, lămâie.

,, Fatal Dose: the happiness” cu note de cireșe confiate, lămâie, piper roz.

,,Toxic Touch: the dependence” cu note de violetă, iris, lămâie, portocală roșie.

3 ,,Les suprêmes” este categoria de parfumuri ce au in compozitie, pe langa absoluturi si extracte rare, particule aur de 24K care are calitatea de a magnetiza ingredientele si de a le da o remanenta si o valoare incomensurabila. Da, aurul captează mirosurile, fizic și molecular, în aceeași măsură în care captează și fantezia și privirile, deci ne aflăm cu Les supremes pe culmile unei senzualități conștiente de sine și de puterea pe care o poate exercita.

Cele 5 parfumuri sunt fatete ale luxului absolut sau ale trairilor ce te implică maxim emotional, „contaminându-te“ cu o viață trăită la superlativul trupului și sufletului.

,,Adulther” cu note de scorțișoară, iasomie, lemn dulce.

,,Last night in Dubai” cu note de vanilie, ambra si labdan.

,,Escentric gold” cu note de Rose de Mai, vanilie, iris, patchouli.

,,Original sin” cu note de șofran, vanilie, scorțișoară .

,,Royal blood” cu note de piper roz, cardamon, iris.

Am redescoperit aceste parfumuri pe insula din Băneasa Shopping City, printre sugestii senzuale de ciocolată, m-am bucurat să-mi descopăr și versantul de senzualitate arabă regăsindu-mă în noul Last Night in Dubai,. La fel, m-am bucurat să aflu că se pot achiziona aici inclusiv mostre de  2 ml, pentru a simți acasă, pe îndelete, dacă ți se potrivește o esență sau alta.

Dar descoperirea serii a fost cea de-a doua latură, aș zice complementară, a liniei de senzații create de Ioana Marinescu, am numit aici Beautyceutic.

Da, Maison Olfactif sparge conventiile senzualitatii si-ti pune la incercare intuitia – dar în completarea acestei componente iraționale și dezlănțuite a existenței tale trebuie să vină și o parte rațională, pentru care a fost creată linia Beautyceutic, linia de cosmetice care apeleaza la inteligenta analitica si spiritul tau de cercetatoare. Pentru ca esti unica si… divina!

Lansat inca de anul trecut in U.K. si primit exceptional de consumatorii britanici, Beautyceutic este un brand inovator de skincare. Acesta are la baza  un concept unic aducand pe piata din Romania, anume conceptul de cosmeceutice. Astfel, brandul pune consumatorul pe primul loc și ii oferă libertatea si expertiza de a-și “formula” propriile produse pentru îngrijirea pielii.

Este un brand ce se adreseaza pasionatilor de skincare si care sunt in cautarea personalizarii produselor in regim impecabil de calitate.

Beautyceutic reunește 2 tipuri de produse: 6 formule fundamentale formulate cu active premium si testate dermatologic pentru tenuri sensibile (demachiant, toner, ser, ser pentru ochi, ulei, crema) și formule pure, concentrate (Beautyceutice) care targheteza tintit diferite nevoi ale pielii (estompare imperfecțiuni acneice, riduri, pete pigmentare, cearcăne,deshidratare etc.).

Pentru a va crea propria formula este suficient sa adăugați doar 1 picătura din Beautyceutic-ul ales la fiecare 3 pompite de formula fundamentala.

Producția Maison Olfactif și Beautyceutic se desfasoara dupa norme GMP Farmaceutice, sub standarde de cea mai inalta calitate ISO 9001 si ISO 22716. 

Magazinul ramane deschis publicului larg de luni pana duminica, 10:00-22:00 si ofera o zona cu totul speciala de testat parfumurile.

Preturile pornesc de la 110 lei pentru parfumurile de tip travel, 10 ml si ajung pana la maxim 690 lei pentru parfumul Adulther format 50 ml, parfum ce a urcat rapid in topul de preferinte si vanzare.

Mulțumesc mult pentru informații și ghidaj, Ana Maria Tătucu (amtcomunicare@gmail.com)

Pentru detalii suplimentare, accesati site-urile celor doua marci:

Maison Olfactif: https://www.maisonolfactif.com/ro/

Beautyceutic: https://www.beautyceutic.com/ro/

Contacte:

hello@maisonolfactif.com

hello@imarskin.com

CALL CENTER: +40745630112

Marketing : Daniel NEICU hello@imarskin.ro