Noi luăm un avion!

Alte articole

Noi luăm un avion!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
În primăvară am cunoscut o fată curajoasă. Cea mai curajoasă fată pe care am cunoscut-o. O cheamă Adelina Toncean. În primăvară ea ne spunea tuturor: Noi luăm un avion! Noi, adică asociația înființată de ea. Asociația Blondie – un nume de alint pentru cel mai iubit dintre copii. N-a fost să fie mare. Adelina însă merge mai departe. A prins un curaj fără seamăm. Pentru că acum nimic din ceea ce face nu e pentru ea. Ci pentru copiii care au nevoie de tratamente în străinătate. Nu, Adelina nu e medic – însă știe din ce în ce mai multe despre medicină. Aflate pe pielea ei, de la medici. Cele mai multe din avioanele de linie pe care le închiriază de vreo trei ani, ca să transporte copiii la tratament. Nu mai vrea să închirieze. Sunt scumpe avioanele, e nevoie de mulți bani. E mult mai rentabil să aibă avionul ei, care să fie avion ambulanță, echipat cu tot ce trebuie ca fiecare copil să ajungă în cele mai bune condiții la spitalul de destinație. Unii sunt foarte prematuri, unii sunt foarte fragili, unii sunt intubați, unii au nevoie de transfuzii. Da, și în aer. Adelina vrea să aibă un avion-ambulanță unde totul va fi la îndemână. Ca să îi ducă în siguranță pe toți – pentru că ea și Asociația Blondie nu refuză pe nimeni și nu lasă pe nimeni în urmă. Cum poate? Cum de reușește? E între ea și Doamne-Doamne. Scriu aici, la provocări, despre ea. Dar cruciada ei nu ține de provocare, decât dacă o privim din exterior. Cruciada ei e plină de iubire și de pace. O să vă povestesc o dată pe larg despre Adelina. Deocamdată altceva vreau să vă spun și să vă propun: să o ajutăm să mai aduce cei 500 000 de euro de care mai are nevoie pentru a cumpăra în cele din urmă avionul-ambulanță!

Miercuri, 15 noiembrie la ora 18.00 Asociația Blondie lansează campania „Copiii grav bolnavi nu au timp”, campanie ce își propune să strângă ultimii 500.000 euro ce lipsesc asociaţiei în acest moment pentru achiziția primului avion ambulanța din România. Avionul va fi utilizat pentru transportul de urgență către spitale din afara țării a copiilor și adulților în stare gravă, care nu pot fi tratați în tara noastră. Evenimentul prezentat de Liana Stanciu va avea loc la Sun Plaza (Calea Văcărești nr. 391) și va da celor prezenți ocazia să experimenteze curgerea timpului în viața copiilor grav bolnavi printr-o clepsidră uriașă care, la fața locului, devine propria noastră oglindă.

„Fă-ți timp să le dai timp!” Acesta este mesajul campaniei care începe miercuri şi la finalul căreia sperăm să putem anunţa că împreună am reușit să dăm României primul avion ambulanţă. Copiii grav bolnavi nu aleg când să se nască și nici dacă noi suntem pregătiți atunci să le salvăm viața. Ei au nevoie de noi imediat, indiferent cât de mare este efortul. Un avion ambulanță, la dispoziția oricărui pacient din România care nu poate fi tratat la noi, pregătit și echipat să zboare către orice spital din Europa, este normalitatea de care fiecare dintre noi are nevoie: atunci când ne este greu, să fim ajutați. De aceea lansăm campania noastră cu o acțiune care ne dă șansa de a „intra” în clepsidră, de a simți „curgerea” timpului așa cum o simt cei care nu au timp. Ne privește pe toți și numai împreună putem să ne salvăm”, a declarat Adelina Toncean, fondatorul Asociației Blondie.

Despre concertul “Magic Christmas”:

Campania va mai marca un moment important –  pe data de 12 decembrie 2023, un super-concert – „Magic Christmas”, organizat de Magic FM, radioul lui Moș Crăciun, care va dona toate profiturile realizate pentru achiziția avionului ambulanță. La concertul care va avea loc la Sala Palatului, începând cu ora 19.00, au confirmat deja participarea un prim val de artiști: Alina Eremia, Alin Dincă, Erika Isac, Florian Rus, Florin Ristei, Holly Molly, INNA, Miki K-pital, Minelli, Nicole Cherry, Olivia Addams, WRS alături de Bucharest Jazz Orchestra dirijată de Simona Strungaru.

Despre Asociația „Blondie”

În 3 ani şi jumătate, Asociația Blondie a organizat şi susținut 172 de zboruri pentru peste 500 de copii care sufereau de afecţiuni prea grave pentru a fi tratate în România și aveau nevoie să ajungă la un spital din afara ţării pentru a le fi salvată viaţa. Sumele plătite pentru toate zborurile efectuate depășesc 5 milioane euro, iar distanţa parcursă în cei 3 ani depășește drumul de la Pământ la Lună. Cel mai mic copil transportat de Asociația Blondie avea 3 zile și peste 80% dintre pacienți nu împliniseră vârsta de 1 an. Încă de la începutul proiectului, Asociația Blondie si-a propus achiziția unei aeronave care să fie dotată cu toate echipamentele medicale necesare pentru a transporta în afara ţării, la orice distanţa în Europa, toți pacienții care, deşi nu pot fi trataţi în România, nu au asigurat un transport medical care să îi ducă în siguranță către spitalul unde viaţa să le poată fi salvată.

Pentru a-şi continua misiunea, Asociaţia “Blondie” face apel la solidaritate și generozitate, donațiile fiind esențiale pentru achiziționarea primei ambulanțe aeriene a României: Banca Transilvania:

Asociatia Blondie – Imparte pentru alta parte

RO07BTRLRONCRT0661288301

CUI: 40914732

PayPal: https://www.paypal.me/asociatiablondie

IBAN RO53 OTPV 1150 0155 8499 RO01, deschis la OTP Bank sucursala Brancoveanu București.

Mai multe detalii la https://www.asociatia-blondie.ro/

Persoană de contact:

Adelina Toncean 0757494293