Inception : ideea de unde Sabinne începe o nouă aventură a stilului

Alte articole

Inception : ideea de unde Sabinne începe o nouă aventură a stilului

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Am ajuns la Galeria Galateca duminică seară, pe 3 decembrie, și m-a întâmpinat parfumul arzător al aurului, combinat cu puritatea provocatoare a crinilor. O cunoșteam pe Sabina Georgescu de ceva vreme, îi cunoșteam creațiile îndrăznețe, neconvenționale pentriu că ea însăși, ca persoană și ca designer, este extrem de neconvențională, într-un mod cât se poate de firesc și de organic. Sabina respectă toate formele umane și le flatează cu forme complementare – aceasta de altfel ar trebui să fie definiția designului vestimentar oriunde și oricând.

În seara aceasta de duminică – în care știam că este și aniversarea ei – dominant a fost aurul, perfecțiunea dorită, mereu promisă, pe care ajungi să o atingi la modul cel mai senzual fâră a-i epuiza ideea. Inception. Auriul Sabinei este jucăuș și gata să intre în dialog cu corpurile și aspirațiile umane.

Sabina însăși m-a întâmpinat în caftanul ei devenit de atunci iconic: pânză de sac cu țesătură fermă și fir de aur – așa mi l-a prezentat, cu simplitate, dar dincolo de noutatea evidentă, caftanul avea ceva extrem de provocator, la modul: aici sunt, sunt eu însămi. Ai curajul să fii tu însuți? O provocare căreia i-am cedat cu mare bucurie, fiind ea chiar pe sufletul meu!

Am dat deci ocol sălii de la Galateca, devenită scena unde-și jucau rolul personaje diverse, respectiv scenografiile diferite surprinse de fotografii sau documentate cu accesorii și costume create de Sabina de-a lungul timpului. Repere incitante, toate alcătuind aceeași poveste, unde în centru se află curajul ideii și maturitatea trăsăturii. Un singur gest concretizat în material definea o atitudine, încarna câte un personaj, mereu altul. Mereu incitant și interesant.

”Inception” se referă la acel moment zero, când ideea încolțește în mintea creatorului. Ea devine realitate prin efortul său continuu, însă fără documentare și cercetare, această scânteie inovatoare ar rămâne lipsită de profunzime. Ceea ce place ochiului, ceea ce incită imaginația, ceea ce provoacă o reacție sufletească consumatorului de artă, este rezultatul unui îndelung proces prin care artistul se documentează, se formează, încearcă și greșește, construiește și distruge. Și toate încep de la Idee.

Expoziția Inception marchează începutul perioadei sezonului festiv 2023, celebrând, totodată, activitatea artistică tumultoasă și relevantă a designerului vestimentar și artistului vizual care este Sabina Georgescu, absolventă a Universității de Arte București, doctorand al aceleiași instituții, multiplu premiată internațional în competiții de profil și prezentă pe scena expozițională și în cadrul evenimentelor conexe din țară și din străinătate.

Inception este o incursiune în universul creativ al artistei, oferind acces privitorului asupra proceselor intime prin care o idee se transformă în realitate, respectiv prezentând alternativ informații și schițe, etape intermediare ale demersului creativ, structurile textile aflate în diverse stadii de finisare, precum și creația vestimentară finală.

În esență, Inception înseamnă o experiență completă, multisenzorială, prin care privitorul poate vedea, atinge și simți modul în care artistul creează. Evenimentul a fost prezentat în exclusivitate pentru doar câteva ore în cadrul galeriei de artă Galateca, în centrul cultural al Bucureștiului.

Au participat la această sărbătoare a creativității invitați de marcă, artiști, profesori ai Universităților de Artă din București și din țară, personalități din sfera publică, oameni de media, influenceri activi în zona de design și artă. Mulți prieteni. Jocuri și idei. Puțini au rezistat tentației de a îmbrăca un costum din galeria Sabinei pentru a încarna un personaj și a-și hrăni imaginația.

PARTENERI MEDIA: Revista Fashion Premium Magazine, Designer in Vitrină by Gianina Corondan, Dreamingof.net by Alina Aliman, a7 tv, Revista Tonica tonica.ro, Gold Magazine, podcast cu Alexandra Putanu, Blogul Alejandrei

FOTOGRAFII: Remus Nicolaescu, Florin Oreviceanu, George Gogoana

VIDEO: Mihai Simion, Artsma.Romania

link video youtube: https://youtu.be/2bGJfC8jiLM

SPONSORI: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Wet