Foca Fega împarte bucurie!

Alte articole

Foca Fega împarte bucurie!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Se lansează azi o carte specială, foarte sensibilă și dulce, pentru copii între 3 și 10 ani. Este despre viața unei focicălugărițe, pe nume Fega, care locuieste într-o rezervație protejată din Grecia, întrucât face parte dintr-o specie aflată pe cale de dispariție.

Cartea a fost publicată la Editura Univers, ilustrațiile au fost realizate de Marina Doholici, iar pe parcursul poveștii, copiii vor afla că puiul de focă suferă de sindromul Bucuriei, ceea ce o face să fie activă tot timpul, neastâmpărată, lucru care nu e foarte apreciat de adulții din viața ei.

„Am scris Foca Fega pentru a le aminti copiilor de importanța Bucuriei, a prieteniei și a protejării celor vulnerabili. Povestea îi învață pe copii să fie blânzi cu cei din jur, dar și cu ei înșiși, și le arată că suntem fiecare dintre noi unici, iar această unicitate ar trebui sărbătorită, nu blamată. Sper ca toți copiii care vor citi cartea să simtă aceeași bucurie pe care am simțit-o eu când am scris-o. Mi-am dorit ca primul eveniment de lansare din turneu sa fie in Pitești, pentru că eu m-am născut în Mioveni și m-aș bucura să mă întâlnesc în Argeș, cu mulți copii care iubesc poveștile” (Claudia Oprescu, autoarea cărții)