Epilare: top 5 metode! Vine vara, bine-mi pare!

Alte articole

Epilare: top 5 metode! Vine vara, bine-mi pare!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Ne bucurăm de vară, dar nu cred să fie careva entuziasmnat de epilare! Practic ne dorim să fie ceva care să treacă repede, cu minimum de efort și cu efecte maxime pe durată maximă! Ei bine, da, știința și tehnologia au făcut toate astea posibile! Iată ce ne propun noile tehnologii de la Foreo, alături de alte cîteva metode clasice, binecunoscute, dar din diferite motive evidente, nu prea iubite!

Lipsa părului de pe corp era un semn al clasei sociale în Roma antică. Iar în Egiptul antic, femeile se epilau cu piatră ponce, pensete făcute din scoici sau, cele foarte bogate, chiar cu ceară sau cu un amestec din zahăr ars. Cine suntem noi să ne opunem unui curent lansat acum 5000 de ani?

Sigur, sunt și niște trenduri feministe care ne vor și cu păr, dar dacă te vrei mai aerodinamică și instagramabilă, iată ce ai de făcut! Mai jos găsești un top 5 cele mai bune metode de epilat.

Epilarea cu aparat IPL 

Îți vine sau nu să crezi, îi datorăm lui Einstein și această binecuvântare a tehnicii moderne. Studiile lui despre utilizările laserului au fost continuate de alți cercetători și, în 1997, a fost aprobat în SUA primul laser pentru îndepărtarea părului. Diferența dintre laser și aparatul cu IPL, mult mai popular în ultimul timp, este tipul de lumină folosită. Dacă, la început, tratamentele cu IPL erau extrem de scumpe și se puteau face doar în saloane medicale, tehnica a avansat extrem de rapid si a fost inventat aparatul IPL de uz casnic.

Mirror, candles and different makeup products on dark wooden dressing table near wall

Brandul suedez de beauty tech Foreo a venit anul acesta chiar cu două soluții portabile, aparatele Peach 2 și Peach 2 go. Adică nu te mai duci tu la salon, vine salonul cu tine în vacanță. În doar 10 minute, poți scăpa de părul nedorit de pe față și corp. Aparatul Foreo Peach 2 go folosește lumină intens pulsată pentru a trimite foliculii de păr într-o stare de repaus, eliminând creșterea pentru o perioadă lungă de timp. Acest IPL dilată porii, mărind expunerea acestora la impulsurile de lumină.

Avantaje

spre deosebire de laser, IPL-ul este eficient și în cazul pielii deschise cu păr închis la culoare, dar targhetează și părul șaten deschis.

Este complet lipsit de durere. Foreo Peach 2 go, de exemplu, are sistem de răcire încorporat, pentru confortul tău.

Dezavantaje

La primă vedere, este o metodă mai costisitoare. Dacă îți faci însă socoteala pe termen lung, o să vezi că investiția se amortizează destul de repede

Oricât te-ai chinui, alte dezavantaje nu vei mai găsi. Este un must have pentru orice femeie care vrea să arate perfect.

2. Epilarea cu ceară. 

Până acum 40 de ani, când nu apăruseră epilatoarele electrice sau laserul, era cea mai eficientă metodă de a scăpa de părul nedorit. Amestecul de ceară și parafină încălzit se aplică pe zona dorită și apoi se smulge în sensul invers al creșterii firului de păr.

Avantaje: 

Pielea rămâne fină câteva săptămâni

Ceara funcționează și ca un exfoliator, pielea deschizându-se cu o jumătate de ton.

Dezavantaje:

Este contraindicată femeilor însărcinate sau cu varice.

Pielea își pierde din elasticitate, din cauza faptului că smulgerea cerii afectează tegumentul. Și uite așa apar ridurile mai repede!

3. Epilarea cu aparat electric

Epilatorul electric a apărut în viața noastră în 1986 și, pentru câțiva ani, a fost cel mai modern aparat de beauty. Apariția laserului, în 1997, l-a trecut în linia a doua, și pe bună dreptate. Dacă ai nevoie de un retuș urgent, epilatorul electric este cel mai bun prieten al tău.

Avantaje

îl poți folosi acasă

Te scapă de firele de păr timp de câteva săptămâni.

Dezavantaje

firele de păr se pot rupe și apoi cresc sub piele

Durează mult dacă vrei să te epilezi pe picioare, de exemplu.

4. Epilatul cu zahăr

Inventat de egipteni, care foloseau un amestec făcut din apă, zahăr și zeamă de lămâie, epilatul cu zahăr și-a păstrat un loc printre metodele de epilare considerate de lux. Există saloane specializate pe acest tip de epilare, dovadă că metoda a rămas încă în trend.

Avantaje 

este o soluție 100% naturală

Este mai puțin dureroasă decât epilarea cu ceară sau cu aparat electric

Dezavantaje

Costul ridicat

Durata lungă a unei ședințe

5. Epilatul cu fire sau filetarea

O metodă de epilare folosită de persani acum 5000 de ani a rămas în continuare actuală, mai ales când vorbim de conturarea sprâncenelor. Firele nedorite de păr sunt smulse din rădăcină cu ajutorul unei ațe speciale, din bumbac, folosită ca un fel de lasou.

Avantaje

datorită firului, poți scăpa și de puful din jurul sprâncenelor și poți da o formă perfectă sprâncenelor tale

Nu există risc de infecție

Dezavantaje

este destul de dificil de învățat

Este dureroasă