El și ea: care-i varianta bună, care-i varianta rea? E bună varianta rea!

Alte articole

El și ea: care-i varianta bună, care-i varianta rea? E bună varianta rea!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Bună varianta rea este un spectacol nou care te ține cu sufletul la gură!

Spectacolul e pentru tine dacă recunoști fâșia din viață cu „nu“ și „da“.

Poate e chiar a ta? Atunci vino la teatru, un teatru altfel: dramedia ,, Bună varianta rea ”!
Reține datele: 16 și 17 aprilie 2024
Reține ora: 19:00
Reține locul: Palatul Național al Copiilor

Reține genul: dramedia, adică un spectacol care este și dramă și comedie in acelasi timp.
Este un spectacol non-verbal, adică fără cuvinte, doar cu sentimente vii și muzică live – deoarece spectacolul se bucură de participarea extraordinară a artistei AVA!

Disclaimer: Dramedia ,, Bună varianta rea ” nu-şi propune să salveze omenirea de la înec, de la globalizare sau de la schimbările climatice… ci numai de la schimbările dramatice. Asta pentru că noi știm că în viață drama lucrurilor mici cade adesea în comedie și chiar prin asta se poate salva. Nu milităm pentru nimic, ci jucăm viața însăși, respectiv un cuplu autentic din viața însăși. Și NE jucăm.

Așadar, se dă o pereche normală în viața de zi cu zi: el și ea se ceartă, se iubesc, cumpără ulei, cos nasturi, sting lumina. 

Se obține un spectacol despre viaţă, despre bucurie, despre dragoste, necazuri şi consens, unde binele şi răul convieţuiesc, se întrupează  ba-n bărbat, ba-n femeie, se iubesc, se urăsc, se ceartă, se împacă, se despart şi se întorc, ca apoi să se înclesteze într-o mare îmbrăţişare pusă pe seama Arbitrului de Sus,  zis și Anonimul.   

Care variantă e bună? Care este rea? Nu rareori se intampla ca ceea ce ni se pare la prima vedere bun să se dovedească apoi mai puțin bun, ba chiar rau. Iar ceea ce n-am fi ales niciodată pentru că părea varianta rea să se dovedească pănă la urmă a fi fost cea mai bună opțiune. Umorul, intuiția și glasul iubirii sunt de multe ori sfătuitori mai buni decăt cuvintele, de aceea dramedia noastră se și lipsește de cuvinte, lăsând loc liber in comunicarea gesturilor pline de semnificații.

Intr-un cuplu, ne iubim, ne sfădim, apoi ne impăcam, ne iertăm, dăm vina pe el, dăm vina pe ea. Ne iubim cu nu și da, ba cu du-te incolo, ba cu vino-incoa! In astfel de balans care pare fără de sfârșit, viața de zi cu zi poate să ne facă să uităm treptat de noi, câteodată chiar ne invrăjbește, iar iubirea ne aduce mereu alături. Iar cine ne amintește de iubirea noastră poate nu e mereu pomenit, dar ne salveaă de fiecare dată. In piesa E bună varianta rea se numește Anonimul.

Cum in lume cuvintele sunt prea multe și de fapt sunt de prisos, in dramedia noastră locul lor a fost luat de miscare, gesturi și dans. Singura care vorbește e muzica, prin frumoasa voce a artistei AVA.

Stilul numit „dramedie” – dramedy – a apărut ca o combinație intre dramă și comedie. A fost numit „dramedie” ceva care arată mai degrabă ca o dramă cu multe accente comice sau ca o comedie care are și aspecte dramatice. Priumele „dramedii” au fost showuri de televiziune – chiar celebrul M.A.S.H. a fost numit „dramedie”. Mai aproape de zilele noastre, un exemplu bun ar fi Stranger than Fiction. Insă ceea ce aduce nou spectacolul E bună varianta rea este aspectul non-verbal, datorită căruia, vrând sau nevrănd, fiecare spectator se implică la rândul său in drama/comedia de pe scenă.

Distribuţia spectacolului E bună varianta rea:

Diana Vladu ………………………….Femeia

Petrică Voicu…………………………….Bărbatul

Petru Ciobanu……………………Anonimul

Regia și scenografia spectacolului: Vadim Rusu

Coregrafia: Lucille Julaud

Durata spectacolului: 1 oră și 15 minute. 

Producător: Kubik și Asociația Sută la Sută Românesc.

Biletele s-au pus în vânzare online pe:

https://www.ticketstore.ro/ro/bilete/6122/buna-varianta-rea-bucuresti-palatul-national-al-copiilor-sala-mica-bucuresti-16-aprilie-2024

https://www.ticketstore.ro/ro/bilete/6120/buna-varianta-rea-bucuresti-palatul-national-al-copiilor-sala-mica-bucuresti-17-aprilie-2024