Efectul World Class

Alte articole

Efectul World Class

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Sănătate, zâmbet relaxat, siguranță, dinamism, istețime. putere, încredere: efectul World Class este un cocteil din toate astea, plus un aspect de invidiat! Efectul va fi ridicat la pătrat de noul centru state of the art World Class inaugurat azi la One Cotroceni Park!

Merg la World Class de mai bine de 6 luni, dar nu am apucat niciodată să fac poze. De ce? Pentru că mă grăbesc la antrenament și prețuiesc fiecare clipă. Azi dimineața însă am făcut foarte multe fotografii, pentru că în centru s-a aflat chiar sala, adică noul centru World Class România de la One Cotroceni Park, cel mai modern club de fitness din România!

Cu o prezență solidă de peste 23 de ani pe piața de sănătate și fitness, rețeaua World Class numără în prezent 45 de cluburi în întreaga țară, dintre care 23 dispun de piscine semi-olimpice. În atmosfera futuristă a One Cotroceni Park, World Class aduce umanitarea. Aceasta deoarece aici tehnologia de ultimă generație se îmbină armonios cu antrenamentele personalizate și o atmosferă de înaltă clasă. Noul club se încadrează în categoria World Class GOLD și se mândrește cu o locație deosebită în cadrul celui mai amplu proiect de regenerare urbană din București. Acest proiect complex include o varietate de spații de business, rezidențiale și comerciale, consolidând astfel statutul său ca destinație premium pentru sănătate și bunăstare.

Printre dotările excepționale ale clubului se numără: studioul de cycling virtual imersiv și Power Zone powered by Technogym, stații de antrenament profesionale Eleiko, TRX, pistă de alergare și programe de antrenament Les Mills. Membrii vor avea acces, de asemenea, la studio-uri de group fitness cu accesorii noi, profesionale, și zone generoase pentru antrenamente funcționale, cardio și de forță. Clubul este dotat cu o piscină semi-olimpică și programe de înot dedicate atât copiilor, cât și adulților. Accesul în toate zonele clubului, la clasele de group fitness și la piscină este nelimitat.

„Prin deschiderea World Class One Cotroceni, ne consolidăm poziția în promovarea unui stil de viață sănătos și activ și facem un pas important în misiunea noastră: aceea de a inspira, motiva și educa mai mulți români să fie mai activi mai des.
Noul club amplasat strategic într-un spațiu cu localizare accesibilă și un mix de funcționalități, va reprezenta, de azi înainte, destinația de health, wellness & fitness pentru toți cei care doresc să facă alegeri sănătoase și să atingă potențialul maxim în ceea ce privește sănătatea și starea lor de bine. Ne concentrăm pe deschiderea de cluburi care au și piscină, continuăm să ne extindem programele #BeHealthy Kids, prin cursuri de înot dedicate lor și clase specializate prin care ne dorim să construim o cultură solidă a activității fizice.
Peste 25% dintre copii suferă de obezitate infantilă în România. Această statistică legată de obezitatea infantilă este o consecință firească a faptului că avem mulți adulți complet dezinteresați de activitatea fizică și sportul de masă. World Class este hotărât să contribuie la schimbare și la o populație mai activă fizic.

Exercițiile fizice sunt medicament! Vom continua să promovăm beneficiile dovedite ale mișcării, importanța industriei de health & fitness și necesitatea ca această industrie să fie considerată una esențială pentru România.”, a spus Kent Orrgren, CEO World Class și Președintele asociației patronale a industriei de fitness, RomaniaActive.

„Sportul e cel mai ieftin medicament” a zis azi-dimineata și Loredana Dinu, spadasina noastră, invitată la eveniment. Îmi povestește cum a păstrat mereu legătura cu mișcarea chiar atunci când a lăsat deoparte sportul de performanță și chiar de când este mamă. Dacă nu ajungea la sală, a luat măsuri: a cumpărat o coardă de TRX și exersa în casă, prinzând-o de ușă!

btf

Frumoasă, radioasă, Loredana și-a păstrat mereu și forma și farmecul. Iar o parte din acest efect se datorează și obișnuinței de a face mișcare. În cel mai firesc mod. Iată ce ar trebui să dobândească toți copiii: firescul și plăcerea de a se mișca. De aceea poate cea mai de folos activitate pe care părinții și copiii o pot face împreună iarna nu este nici să gătească și nici să se uite la filme de familie ronțăind floricele de porumb, ci să meargă la sala de sport din apropiere. Cu cât aceasta este mai dotată și mai profesional organizată, cu atât mai multe șanse sunt ca efectele să fie pe termen lung. Familiști, nu mă blamați și nu loviți în mine cu spiritul Crăciunului – doar încercați împreună asta timp de cel puțin o săptămână și… povestiți-mi apoi!

Da, sportul este medicament pentru corp, pentru minte, pentru suflet. Aduce garantat limpezime în ochi și usurință în inimă, scutură depresia și transformă hormonii de stres în hormoni de fericire.
Ferice deci de cine are un Worldclass în apropiere, căci de multe căderi fizice și psihice îl salveaza. Din experiență vă spun – și probabil că veți confirma după o zi de ploaie înghețată: nu e suficient si nu e pentru oricine sa faca sport in parc pe orice vreme! O sala confortabilă în proximitatea casei este pasaportul pentru sănătate de care are nevoie o comunitate în care deja obezitatea e o banalitate, iar deficiențele posturale devin majoritare. O sală deschisă toată ziua, un mediu sigur și profesionist în care poți face mișcare adecvat corpului, capacităților și nevoilor fiecaruia. Un loc unde familiile pot veni impreuna, unde copiii pot deprinde obiceiul de a se misca. Aici, la One Cotroceni Park, pot deprinde și înotul, care le poate salva viata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Am pornit într-un tur al sălii, care este un soi de călătorie, deoarece are nu mai puțin de 2700 de metri pătrați, însoțiți de Horațiu Dumitrescu, product manager și probabil cel mai îndrăgit antrenor WorldClass, precum și de mai toată echipa de handbal CSM București care și-a făcut aici antrenamentul de întreținere.

Ocazie cu care am mai prins câteva tips and tricks, foarte bine venite. Asta deoarece este important ca nu toate antrenamentele să fie la fel și mereu să adaugi un pic de piper, de sare sau de provocare.

A merge să vizitez o sală de sport fără să și exersez în ea este pentru mine o formă crudă de tortură: evident că am rămas la World Class One Cotroceni Park și am devenit pentru vreo două ore locuitoare a acestui spațiu nespus de generos, de care m-am atasat practic imediat.

Horațiu povestea că amenajarea unei săli de sport este o întreprindere extrem de complexă, care îmbină arhitectura, designul interior, dar și sociologia și antropologia unei comunități. Și psihologia, aș adăuga eu. Pentru că sălile în care toată lumea se simte bine sunt cele în care toate tipurile umane se pot manifesta conform naturii lor și pot avea satisfacții.

Așa se întâmplă în acest nou centru World Class unde e loc pentru orice amator de mișcare, mai expert sau mai puțin expert, mai mândru de propria imagine sau mai doritor să o schimbe, pentru oameni de toate nivelurile de antrenament, de toate formele și constituțiile, atât pentru oameni mai iubitori de expunere, competiție, socializare cât și pentru oameni cărora le place să exerseze în liniște și tăcere, fără să fie tulburați de multă larmă și circulație.

Față de mult exersatul meu program personal, despre care va fi vorba în alt articol, am condimentat antrenamentul cu subtila provocare adresată de Horațiu: un tur de coridor central, dedicat în genere alergatului, dar pe care provocarea era să îl parcurgi în fandari… am mai adăugat și niște gantere. Apoi am încercat puțin cycling în studioul imersiv (alta dată promit că o să vă povestesc despre anul în care am crezut că am inventat cyclingul), precum și alte giumbușlucuri și… nu mă mai lăsam dusă! Pentru că și regăsirea dimensiunii jocului este o parte importantă din atașamentul de lungă durată pe care îl putem forma cu mișcarea.

Noua, tuturor, sportul ne salveaza viata. Și ne aduce zambetul pe buze, câteodata chiar fără să vrem. Deși stiu efectul de foarte multi ani, nu ma pot impiedica sa ma intreb ingenuu in vestiar, dupa ce-am terminat antrenamentul zilei: oare de ce ma enervasem azi? Am uitat complet! Da, stiu, se intampla sa-ti amintesti, dar acel stres care te impovarase s-a evaporat odata cu ultimul stretching de azi! Multumesc, Worldclass!

Pentru mai multe detalii, accesați: www.worldclass.ro