Cum schimbăm expresia: ca un pom de Crăciun?

Alte articole

Cum schimbăm expresia: ca un pom de Crăciun?

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Se zice „ca un pom de Crăciun” atunci când, într-un anume context, avem voie să adăugăm oricât de multe lucruri și oricât de variate. În cazul vestimentației: culori aprinse și contrastante, o ținută oricât de încărcată.

Totuși, după constatatea inițială că în interioarele mici citadine pomul de Crăciun este o provocare, iar dacă ai un animal de casă sunt mai multe provocări, după ce minimalismul a început să câștige din ce în ce mai mult teren cam peste tot în domeniul decorațiunilor interioare, ideea de Crăciun minimalist a început să-și facă și ea loc.

Cum arată un interior în contextul Crăciunului minimalist?

În primul rând se evită excesul de ocupare a interiorului cu elemente decorative și în al doilea rând se evită excesul cromatic.

În al treilea rând se evită culorile dominante, care creează la nivel subliminal senzația de stres, de aglomerație, de urgență, un fel de opus pentru „silent night”. Desigur că cea mai incitantă din culori este chiar roșul tradițional – treptat a început și acesta să fie înlocuit cu nuanțe mai discrete.

Inclusiv crăciunițele s-au pliat pe acest model: de la roșul arzător care le-a consacrat, în ultimii ani s-au obținut din ce în ce mai multe varietăți în culori alternative, la roz și acum chiar la crem.

În imagine vedeți cum poate deveni o adevărată stea a Crăciunului o astfel de crăciuniță crem!

„Nuanțele calde de verde închis au un efect calmant și creează o atmosferă relaxată. În această decorațiune de masă elegantă, ele sunt într-un contrast minunat cu nuanța de crem a crăciunițelor. Oferiți-le invitaților dumneavoastră o primire caldă și puneți-le câte o crăciuniță pe farfurie. Sfat: ca să evitați contaminarea, ori împachetați tulpinile cu hârtie de flori verzi, ori le puneți în eprubete cu apă” ne sfătuiesc specialiștii de l Stars for Europe (Crăciunițe pentru Europa)

Vă puteți decora masa de Crăciun cu suporturi pentru crăciunițe și lumânări, pe care le faceți singuri rapid și ușor. Pe deasupra, le puteți aranja într-o mulțime de feluri. 

Aveți nevoie de: mini-crăciunițe, sclipici auriu, lipici, mere glazurate, lumânări, suporturi de lumânări care au o terminație ascuțită, eprubete, mușchi de copac, sârmă aurie, portocale, panglică decorativă roșie și piuneze sau bolduri. 

Cum să creați suporturile:

Pentru suportul de crăciunițe, faceți o gaură în măr la nivelul codiței, apoi folosiți lipiciul ca să acoperiți suprafața din jurul găurii. Acoperiți lipiciul cu sclipici auriu și îndepărtați excesul. În final, puneți eprubeta în gaură, umpleți-o cu apă și plasați crăciunița înăuntru. 

Ca să creați suportul de lumânări cu crăciunițe, îndepărtați cu grijă mini-crăciunița din ghiveciul ei, împachetați rădăcina în mușchiul de copac și legați-l cu sârmă aurie. Sfat: udați înainte planta, ca solul să fie umed. La final, înfigeți suportul de lumânare în solul acoperit de mușchi.

Înconjurați portocalele cu panglica roșie, legați o fundă și asigurați-o în partea de jos a fructului cu o piuneză sau un bold. 

Aranjați suporturile de crăciunițe și lumânări pe masă împreună cu portocalele decorate și mai multe mere glazurate.

Stars for Europe este o inițiativă de marketing a crescătorilor europeni de crăciunițe Dümmen Orange, Selecta One, Beekenkamp Plants and Syngenta Flowers. Inițiativa a fost fondată în 2000 cu scopul de a promova și asigura vânzările de crăciunițe pe termen lung. Campania este acum activă în 22 de țări. Din 2021 până în 2024, activitățile de marketing sunt suportate de UE, ca parte a campaniei Stars for Europe, în 7 țări: Franța, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Suedia și Spania.

Mai multe detalii pe https://starsforeurope.com/ro/ .