Cum ai crescut, cum îi crești

Alte articole

Cum ai crescut, cum îi crești

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Nu e nevoie de mulți psihologi ca să te facă să înțelegi că felul în care ai crescut influențează masiv felul în care îți crești copiii! Este aproape inevitabil momentul în care vei descoperi că te porți exact ca și tatăl sau mama ta. Ce faci în această situație? Te sperii, te lamentezi, îți dai peste mână, îți inversezi comportamentul, îți acuzi părinții, îți acuzi copiii, acuzi societatea, te duci la psiholog? Toate aceste răspunsuri au relevanța lor – despre ce poți să alegi și despre cum să alegi în cunoștință de cauză va fi vorba într-o interesantă conversație care va avea loc pe 15 noiembrie., în cadrul serii de psihoterapie la teatru, ediția a IV-a.

Miercuri, 15 noiembrie 2023, cu începere de la ora 18:30, sunteți invitați la o dublă lansare de carte, organizată de Pagina de Psihologie în colaborare cu Mozaic Media și susținută de Eon și DelGaz, la Teatrul Elisabeta. Jurnalista Andreea Brașovean, psihoterapeuții Gáspár György, Diana Stănculeanu și Diana Lupu ne vor ajuta să înțelegem drama și costurile neglijării emoționale din copilărie și modul în care putem utiliza jurnalul psihologic drept întrument de creștere și vindecare. Timp de o oră și jumătate, vom beneficia atât de informații practice despre valoarea sănătății emoționale și revendicarea potențialului din noi , cât și de o sesiune specială de întrebări și răspunsuri.

Despre cărți:

Drama neglijării emoționale din copilărie – este un bestseller aclamat care s-a bucurat de un real succes în rândul cititorilor din întreaga lume. Autoarea Jonice Webb, ajutată de Christine Musello, ne explică că oamenii trăiesc neglijarea emoțională din copilărie în diferite grade, de la câteva evenimente subtile, dar importante, până la o copilărie întreagă marcată de neglijare emoțională. Această carte este prima care denumește acest fenomen și cercetează modurile profunde și adesea nedumerite în care neglijarea emoțională influențează mulțumirea și fericirea adulților. Publicat, în această toamnă, la Editura Pagina de Psihologie, volumul este un ghid practic care ne ajută să înțelegem trecutul și să ne descoperim potențialul în momentul prezent.

Psihodescoperiri: Jurnalul tău de creștere – Scrierea într-un jurnal sau journalingul reprezintă o deprindere despre care studiile științifice ne arată că poate îmbunătății diferite arii ale funcționării umane. Notarea experiențelor ne ajută nu doar în creșterea psihologică, dar și în procesarea emoțională și cognitivă, descoperind astfel mai ușor sensul a ceea ce trăim. Potrivit APA (Asociația Americană de Psihologie) utilizarea unui astfel de instrument reduce nivelurile de stres și anxietate; în timp ce externalizarea trăirilor contribuie la autoreglarea emoțională, creșterea stării de bine și întărirea sistemului imunitar. Diana Lupu – creatoarea jurnalului de creștere – ne oferă un astfel de instrument menită să favorizeze funcționarea noastră psihică și emoțională.

Date organizatorice:

Accesul este gratuit și se face în limita numărului de locuri disponibile.

Venirea participanților se face cu începere de la ora 18:00, la sediul Teatrului Elisabeta din b-dul Regina Elisabeta nr. 45 (lângă parcul Cișmigiu).

Participanții vor fi primiți cu apă și dulciuri și au posibilitatea de a cumpăra cărțile lansate (direct de la standul Editurii Pagina de Psihologie), dar și de a face poze cu vorbitorii și cele două machete uriașe ale cărților.

Despre Editura Pagina de Psihologie:

Înființată în 2015, este parte din conceptul Pagina de Psihologie care reprezintă cea mai mare platformă de promovare a sănătății relaționale din România și care, împreună cu AMPP (Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie), organizează evenimente atât pentru specialiști, cât și pentru publicul larg.

Editura a publicat până acum o serie de titluri de mare succes: Suflete de sticlă, Mintea, Într-o voce nerostită, Inteligența parentală, Terapia imago, toate devenind bestseller atât în online, cât și în marile librării din țară.

Despre invitați:

Gáspár György este psiholog, psihoterapeut și autor, fiind, de asemenea, președintele AMPP (Asociația Multiculturală de Psihologie și Psihoterapie), al Academiei de Terapie Imago din România și cofondator Pagina de Psihologie.

Diana Stănculeanu este psihologă cu specializare în psihoterapia copilului și adolescentului, având, de asemenea, expertiză în terapia anxietății și depresiei, fiind parte din echipa de formatori ai AMPP.

Diana Lupu este psihoterapeută de familie, cu specializare în terapia relațională imago, și gazda seriei #PsihoDescoperiri – o rubrică lunară pe site-ul Pagina de Psihologie și în ediția print a acestuia. 

Informații suplimentare pe www.paginadepsihologie.ro, Instagram și Facebook