Cosme-tricks? Nu, Cosmetrice! Adică știința în slujba frumuseții tale

Alte articole

Cosme-tricks? Nu, Cosmetrice! Adică știința în slujba frumuseții tale

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
bshf

Cosmetrice rimează cu practice! Mi-a surâs de la început numele acestui nou brand românesc și m-a cucerit.

Cosme-tricks ți se propun peste tot, sunt scurtături care, așa cum le spune numele, funcționează pe termen scurt. Pe termen lung acționează Cosmetrice! Lansate la sfârșit de februarie, într-un eveniment spectaculos, produsele Cosmetrice și-au croit încet, dar sigur drumul către inima mea – fiind ușor de folosit, cu adevărat luxoase ca experiență și minunat de eficientă.

Deci, ce sunt Cosmetrice? Sunt produse cosme-farmaceutice de îngrijire create de o tânără farmacistă din România, drd. Farm. Ema Gheorghiță. Aceasta a pornit de la un principiu științific fundamental: a ține seama de natură! Astfel că tot ce creează farmacistul se pliază pe natura frumuseții proprii a fiecărei femei, cu obiectivul de a-i spori farmecul și a-i compensa punctele slabe. 

Astfel că sloganul lor este „The measure of beauty starts within you“ – numai în interiorul tău se află măsura frumuseții tale. Iată esența filozofiei Cosmetrice: Nu este vorba despre a te alinia cu standardele altora, ci despre a-ți descoperi și a-ți valoriza propria splendoare. Adevărata măsură a frumuseții se află în a te împlini pe tine însuți.

Dincolo de faptul că sunt în trend, cosme-farmaceuticele sau, pe scurt, cosmeceuticele naturale reprezintă un punct de întâlnire între inovație și tradiție. Termenul „cosmeceutic” este o fuziune între „cosmetic” și „farmaceutic”, oferind produse care nu doar îmbunătățesc aspectul estetic, ci și susțin sănătatea și vitalitatea pieli; sunt produse cu dublă validare științifică constă în angajamentul acestora pentru performanță și siguranță, validat prin cercetări aprofundate și rezultate consistente. 

Termenul a fost inițial conceput de Raymond Reed și apoi popularizat de Dr. Albert Kligman în anii ‘70, iar acum reprezintă un segment de avangardă în industria îngrijirii personale. 

În acest trend se înscrie și linia cosmeceuticelor Cosmetrice create de drd. Farm. Ema Gheorghiță care se bucură de dublă validare științifică. 

Aceasta implică utilizarea de ingrediente active cu efect demonstrat clinic și verificarea întregii formule pe un lot de 20 de subiecți pentru a certifica eficiența în îmbunătățirea aspectului și sănătății pielii. Această abordare include studii clinice și teste de laborator care atestă calitatea și beneficiile produselor în condiții reale de utilizare.

bsh

Aceste cosmetice sunt produse cu 95% și 100% ingrediente naturale, ajutându-ne de procesele pure și atemporale ale naturii, într-o manieră biomimetică ce asigură protecție, eficiență și siguranță.

Mărturisesc de ceva vreme slăbiciunea mea pentru cosmeticele ambalate în sticlă, ceramică sau porțelan și nu în plastic, poate din respect pentru materialul natural, poate din nostalgie pentru borcănelele în care mama aducea acasă crema pe care și-o prepara singură odinioară la laboratorul chimic unde lucra, sau poate de dragul fiorului senzual al atingerii răcoroase.

De aceea am iubit din prima clipă flaconașele de sticlă violet ale Cosmetricelor. Abia apoi am aflat că această sticlă specială MIRON Violetglass™ ajută la menținerea prospețimii produselor. 

Practic, pentru a avea mereu produse proaspete, ele sunt realizate în loturi mici și ambalate în flacoane din această sticlă MIRON Violetglass™, a cărei calitate biofotonică previne degradarea cauzată de expunerea la lumină, dar și păstrează eficiența ingredientelor pe toată perioada de valabilitate a produselor. 

Utilizarea sticlei violete este tradiție străveche, apreciată încă din Egiptul Antic pentru conservarea esențelor prețioase. COSMETRICE îmbrățișează această înțelepciune străveche și o combină cu tehnologia modernă pentru a-ți oferi produse cosmetice de excepție.

De la creatoarea Cosmetrice – care m-a surprins prin tinerețe și m-a cucerit prin grația ei – am aflat că produsele din această gamă se completează reciproc, fără a supradoza ingredientele active și cele auxiliare. Fiecare ingredient formează o complexitate chimică eficientă cu celelalte ingrediente, pentru a oferi cele mai bune rezultate împreună.

La lansarea de la Artelique au fost prezenți dr  Marian Bănățeanu și Carmen Brumă, care au vorbit despre rolul cosmeticelor în economia frumuseții noastre, în interacțiune cu stilul de hrănire, nutriția, tratamentele și intervențiile estetice, precum și cu mișcarea. Cele mai importante fapte:

1 niciun produs cosmetic nu ne salvează pe termen lung dacă persistăm în obiceiuri nutriționale care aduc pielii continuu degradări masive: consumul de dulciuri fără limită și mai ales hidratarea insuficientă.  

2 inclusiv activitatea sportivă intensă, care ne ajută să obținem silueta dorită, poate fi un risc pentru frumusețea pielii – Carmen Brumă a dat exemplul pierderilor de colagen asociate cu alergarea de fond, pe distanțe lungi – de aici necesitatea unor cosmetice puternice și naturale care să compenseze aceste neajunsuri – așa cum fac Cosmetricele!

Concluzia: frumusețea este o rezultantă a forțelor compuse care țin de stilul de viață, iar abordarea multinivelară, științifică, cum este abordarea Cosmetrice, are șansa de a o sprijini cu succes.

Cu o pasiune moștenită de la părinți și construită încă din copilărie, Drd. Farm. Ema Gheorghiță a studiat farmacia mai întâi, apoi a urmat specializarea în formulare cosmetică iar, în prezent, urmează doctoratul în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, secțiunea  Farmacie – Botanică Farmaceutică și Biologie celulară. 

„Aș putea spune că am o plăcere pentru implicările topice, cosmeceutice și terapeutice pentru specia botanică Sedum, pe care o studiez intens, iar rezultatele obținute le voi patenta și introduce în formulări cosmetice unice pe viitor.“

Ema Gheorghiță a îmbinat pasiunea pentru frumos care a dus-o la liceul de arte cu pasiunea pentru chimie și biologie. „Mi-am urmat visul, iar acum tu poți ține în mână cosmeceutice antiaging, create de mine și dovedite clinic de un centru acreditat.” spune ea

Cosmetrice înseamnă mecanism și concentrație exactă, aliniate la cele mai noi standarde de sănătate și eficiență.

Mai multe detalii găsiți pe: https://cosmetrice.ro/

Pentru corp, Cosmetrice oferă Firm Up, un cosmeceutic de înaltă performanță, cu ingrediente active naturale, cu efect tonifiant validat științific, cu rolul de a defini strălucirea naturală a pielii.

Iată rutina antiaging propusă pentru ten:

Pasul 1: Curățarea Strategică 

Curățarea nu se rezumă la îndepărtarea impurităților de la suprafața pielii. Este un proces strategic, care pregătește pielea pentru absorbția maximă a substanțelor nutritive, făcând posibilă penetrarea în profunzime a ingredientelor active.

Pasul 2: Tonifierea și Activarea 

Tonifierea echilibrează pH-ul pielii și pregătește terenul pentru faza de tratament. Este etapa care deschide porțile celulare pentru primirea și utilizarea eficientă a ingredientelor care urmează să fie aplicate.

Pasul 3: Hidratarea și Netezirea Anti-Age 

Un ser sau o cremă de ultimă generație cu proprietăți anti-aging poartă cheia acestui pas. Aceste produse nu se limitează la a oferi hidratare, ci țintesc îmbunătățirea structurii pielii la nivelul dermului și epidermului, stimulând producția de colagen și elastină pentru a netezi liniile fine și a reda contururile ferme ale feței.

Pasul 4: Ritualul Ochilor
Pentru zona ochilor, aplicăm un ser concentrat sau o cremă bogată, special formulate pentru a combate liniile fine și pentru a reda strălucirea și vitalitatea. Acest pas esențial nu numai că tratează delicat pielea sensibilă, dar și contribuie la reînnoirea și întărirea barierei de protecție împotriva factorilor de mediu și a semnelor de îmbătrânire.

Aici în zona ochilor s-a petrecut și ritualul meu: Crema Intense Lift m-a susținut într-o perioadă de mare solicitare și oboseală – în timpul căreia, cu toate că mă odihneam extrem de puțin și dezordonat, ochii mei arătau… din ce în ce mai relaxați! Multumesc, Cosmetrice!