Ce mai descoperim în weekend la Mezanin Market

Alte articole

Ce mai descoperim în weekend la Mezanin Market

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Mezanin Market continuă în acest weekend în Cartierul Creativ cu o ediție specială dedicată Sărbătorilor de Paște! Pe 27&28 aprilie la Palatul Universul!

Așadar, abia aștept să revin weekendul viitor la Palatul Universul, să intru grăbită în curtea interioară ca să ajung la Beans&Dots!
În weekendul 27&28 aprilie, între orele 10:00 și 19:00, se reia sesiunea de cercetare/descoperire de creativi! Intrarea este liberă. Alături de prieteni și familie, vizitatorii sunt așteptați să descopere universul creativ al antreprenorilor locali.

Foto  Ștefan Marinescu
Foto Ștefan Marinescu

De când am intrat aici am adorat atmosfera plăcută, extrem de relaxată, child-friendly și mai ales pet-friendly, în care creatoriii și creațiile lor ni se înfățișează mai degrabă de-a fir a păr, ca o poveste. Poți veni cu prietenii, cu copiii, cu cățelul și pisica, poți să cumperi cadouri și apoi să stai să savurezi o cafea. Este un loc de întâlnire și de schimb de idei cel puțin în aceeași măsură în care este și târg.

Până la urmă este relativ ciudat să te atașezi de un târg, că doar nu este expoziție- concept, ar spune unii. Ok, expoziție nu este neapărat, dar cu siguranță este concept. Conceptul care a creat acest tip de atmosferă relaxată care atrage după ea artiști și obiecte la fel de relaxate.

Un aparte cu care te poți obișnui. Data trecută eu am cules de aici cel puțin două povești puternice înconjurând obiecte puternice. Este vorba despre fabuloasa istorie de familie concretizată în veșminte de Ina Solomon sub numele de Șura Șușara – care pare romanesc, dar este chiar numele bunicii sale.

Și este vorba și de Tiarele Urbane – chiar așa se numesc, Urban Tiara, care m-au făcut să trec peste reticențele față de bentițele de toate felurile induse de bentița traumatică a școlii comuniste. Asta pentru că bentița traumatică de care vă spun nu era un accesoriu vestimentar, ci un instrument de coerciție, nu am perceput-o niciodată în vreo valoare estetică ci numai și numai din perpcctiva utilizări ei simbolice – ajungînd astfel să contamineze însuși obiectul. Dimpotrivă, tiarele urbane decorate cu pietre semiprețioase, unele de-a dreptul somptuoase, subliniază feminitatea headdressurilor și redau frumusețea autentică obiectului în sine.

Sunt numai două exemple. La Mezanin Market obiectele au mereu de spus o istorie iar creatorii sunt mereu gata să povestească.

Creații și Cadouri de la antreprenori și artiști localiPeste 35 de artiști și antreprenori locali vă așteaptă cu o varietate de produse și idei de cadouri. De la haine și accesorii speciale, cărți și produse de băcănie, ilustrații și decorațiuni speciale, evenimentul propune în fiecare weekend noi selecții de surprize pentru toți cei dragi.Palatul Universul, situat pe strada Ion Brezoianu 23-25, lângă Cișmigiu, găzduiește acest eveniment deschis publicului între orele 10:00 și 19:00. Intrarea este liberă, atmosfera este prietenoasă, iar cafeneaua de specialitate Beans&Dots este locul perfect pentru a petrece timp cu prietenii înainte sau după cumpărături.
”Într-o lume în care conexiunile locale & sentimentul că facem parte dintr-o comunitate sunt tot mai importante, Mezanin Market continuă să ofere o platformă activă pentru promovarea antreprenorilor și artiștilor locali. Cu două ediții speciale dedicate Sărbătorilor de Paște la Palatul Universul ne bucurăm să promovăm economia locală și experiențele autentice de cumpărături. În aceste weekenduri, peste 70 de artiști și antreprenori locali vă dau întâlnire și de abia așteaptă să vă povestească despre o varietate de produse și idei de cadouri.” a declarat Silvia Floareș, co-fondatoare Mezanin Market și Antrepriza Culturală.

Despre Mezanin Market & Asociația Antrepriza Culturală
*** Mezanin Market este un proiect al Asociației Antrepriza Culturală, ce are misiunea de a promova și încuraja antreprenorii locali, artiștii independenți și a spiritului antreprenorial prin programe și întâlniri culturale și sesiuni de educație vizuală, estetică, artistică. Printre proiectele asociației se numără și Weekend Sessions (cel mai cuminte festival), Roditor Food Market.