Cititor și/sau consumator de carte? Devorator de AI sau devorat de Ai? Completează chestionarul și vei afla!

Alte articole

Cititor și/sau consumator de carte? Devorator de AI sau devorat de Ai? Completează chestionarul și vei afla!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Cum și ce mai citesc românii? Cum se raportează la inteligența artificială? Ca să afli, participă la sondajul „CE FEL DE CITITOR EȘTI? Lectura, o pasiune în continuă schimbare”

Îți adresez o invitație spre introspecție și sinceritate în raport cu felul în care mai cumperi și citești cărți și – în premieră la noi – și cu felul în care privești și folosești inteligența artificială, nou-sosită în peisajul cultural.
Sondajul Ce fel de cititor ești? este organizat de Asociația AdLittera, la zece ani după o primă ediție care a măsurat comportamentul românilor cu cărțile.
La această a doua ediție însă a apărut și un al doilea pumct de focus, inteligența artificială. iar organizatorii se pregătesc să măsoare schimbărle care au apărut în comportamentul cultural la nivel de societate.
Sondajul are ca obiectiv cercetarea preferințelor și comportamentelor cititorilor români în ceea ce privește consumul de cultură și interacțiunea cu tehnologia, inclusiv cu inteligența artificială. Prin intermediul acestui sondaj, organizatorii doresc să obțină date relevante despre preferințele de lectură, frecvența de citire, sursele de informare culturală, precum și modul în care cititorii interacționează cu inteligența artificială în procesul lor de descoperire și consum de cultură. Sondajul se adresează oricărei persoane interesate de sfera culturală și este menit să ofere informații valoroase pentru cercetători, profesioniști din industria culturală și pentru publicul larg.

Este invitată să participe orice persoană care are un interes în sfera culturală, fie că se declară sau nu consumator de carte sau cunoscător de inteligență artificială. Este o explorare binevenită pentru oricine, o provocare de a reflecta asupra felului în care ne informăm și înțelegem informația și actul cultural, într-o lume în continuă transformare.

Sondajul își propune să cerceteze o gamă largă de aspecte legate de comportamentul de consum cultural, incluzând preferințele de lectură, frecvența de citire, preferințele de genuri literare, sursele preferate de informare culturală și modalitățile de acces la conținut cultural. 

În plus, prin introducerea unei componente inovatoare, sondajul vizează și înțelegerea modului în care cititorii interacționează cu Inteligența Artificială în procesul lor de descoperire și consum de cultură, precum și felul în care românii percep statutul Inteligenței Artificiale în câmpul cultural.

Durata completării este de maximum 15 minute, iar participanții pot câștiga cărți și accesorii pentru cărți și bibliotecă, prin tragere la sorți, săptămânal. La finalul sondajului, un participant se va bucura de marele premiu, care constă într-un ebook reader de ultimă generație. 

Asigurăm confidențialitatea și anonimatul răspunsurilor pentru a încuraja respondenții să ofere informații sincere și deschise. 

Fiecare participant are ocazia de a-și exprima opinia și de a contribui la o mai bună înțelegere a comportamentului de consum cultural în societatea românească contemporană. Rezultatele obținute vor furniza date valoroase pentru cercetători, profesioniști din industria culturală, publicitarilor, instituțiilor publice sau organizațiilor private ancorate în educația culturală, precum și pentru publicul larg interesat de acest subiect. 

Asociația AdLittera a realizat un sondaj asemănător acum 10 ani, centrat însă numai la consumul de cultură scrisă. Suntem nerăbdători să înregistrăm și să analizăm evoluțiile în percepții și comportamente în raport cu acea perioadă.

„Sondajul «Ce fel de cititor ești?» este o inițiativă de cercetare importantă pentru a înțelege modul în care oamenii interacționează cu cărțile și tehnologia în lumea modernă. Suntem încântați să facilităm această cercetare și să aducem contribuții semnificative la înțelegerea fenomenului cultural contemporan”, a declarat Ciprian Burcovschi, Președinte Asociația AdLittera.

Contribuția publicului în completarea și diseminarea chestionarului este importantă. Pentru a participa la sondaj și pentru mai multe informații despre proiect, vă rugăm să accesați https://survey6.adlittera.com . Puteți scana codul QR din  imagine.

Sponsor: ADNV [Arta de a NU vinde] 

Parteneri strategici: Pătlăgeanu & Partners, AA Databox, EVConnect, TAB România, Balcorom Group, HR Design Consulting, Holiday Office, 3Dimensions Discovery și EAK Advertising.

Despre organizator: Asociația pentru Educație și Cultură AdLittera este o organizație non-profit și independentă, dedicată educației non formale prin programe și proiecte adresate studierii și promovării educației culturale. AdLittera revine cu acest sondaj după 10 ani pentru a putea compara comportamente și preferințe, cu scopul de a contribui la dezvoltarea proiectelor educaționale și culturale și, nu în ultimul rând, pentru a participa activ la înțelegerea și aprecierea patrimoniului nostru cultural și a diversității culturale.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați: secretariat@adlittera.com