Bodywork & beyond: descoperind punți între trup și suflet cu Anna Semenova la Wayra Astrae

Alte articole

Bodywork & beyond: descoperind punți între trup și suflet cu Anna Semenova la Wayra Astrae

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Cel mai fin lucru cu corpul este cel mai fin lucru cu sufletul și dincolo de el! 
Mă gândeam de ceva vreme să scriu despre atât de complexul ghem de fapte fizice și psihice pe care mi le-a revelat șansa de a cunoaște pe Anna Semenova la Wayra Astrae, când tocmai am aflat că Anna revine la Wayra Astrae pentru o nouă sesiune de vindecări și o serie de întâlniri inedite!

Se face un an de când Monika Puiu mi-a spus într-o după-amiază: vino să o cunoști pe Anna Semenova! Am venit cu mare curiozitate, știam că este o terapeută cu experiență vastă în domeniul osteopatiei, terapiei craniosacrale, cu o experiență vastă în numeroase discipline ale corpului. Ceea ce urma să aflu era că are și o experiență vastă în domeniul psihologiei. Ceea ce urma să văd și să simt era că are o energie și o forță extrem de rafinate, mâini fascinante care mișcă energia continuu, chiar în miezul unei conversații animate, și mai ales are multă deschidere și iubire față de oameni. Mulți o spun, dar de la ea se simte.

Prima mea conversație cu ea a fost și pentru mine terapeutică în mai multe moduri. Am întrebat-o ce înseamnă să fii vindecător și apoi conversația a curs cum curge energia prin meridianele corpului.

Am aflat că Anna s-a născut pe teritorul Rusiei, în nordul Uralului, dar are rădăcini românești și o poveste de viață impresionantă. A studiat medicină, chimie, masaj, psihologie, osteopatie… până ce a intrat în contact cu studiile de terapie craniosacrală. Ceea ce căuta era o terapie care să nu neglijeze nici corpul și nici psihicul, ci să le pună în legătură, ca să se vindece împreună.

sdr

„Eu căutam o cale prin corp direct către inconștient“ mi-a spus. A găsit-o în terapia craniosacrală, derivată din osteopatie. A studiat-o în profunzime și de atunci o tot rafinează. „Am trecut de propriile mele  blocaje – și pacienții mi-au fost și ei profesori aici, venind cu poveștile lor. Dacă eu rezonez prea tare cu aceste povești înseamnă că eu am o problemă , un blocaj. deci acei pacienți cu care am rezonat profund mi-au arătat ce chestiuni trebuie să rezolv la mine. Ca terapeut, trebuie să mă afli pe o poziție de neutralitate cu inima deschisă, neutralitate empatică – trebuie să păstrez empatia, dar să nu mă implic în probleme. Pot face asta numai cu dragoste. Fără dragoste nimic nu se poate. Numai dragostea poate fi șansa noastră la viață. Chiar și în vreme de război, trebuie să avem încredere și credință în Dumnezeu. Putem să ne construim propria noastră pace în jurul nostru, în casa noastră, cu oamenii apropiați nouă. Iar pacea se va răspândi așa, din om în om. Nu putem pune mâna pe război ca să îl oprim. Dar putem răspândi pacea. Putem oferi dragoste, ajutor. Prin dragoste ne unim cu toții, ea nu ține seama de limbă, naționalitate, culoare. Eu, ca terapeut, tratez orice pacient, orice limbă ar vorbi. De fapt nu avem nevoie de vorbe în terapia asta. Vorbim pentru că suntem obișnuiți să vorbim.“ 

Periodic Anna revine la Wayra Astrae, unde în general desfășoară terapii cât se poate de personalizate, cu câte o persoană.

Multă lume o întreabă de ce sesiunile ei de vindecare durează atât de mult (o oră și jumătate, chiar două ore) în timp ce majoritatea terapiilor de acest fel durează numai cca o ră, câteodată și mai puțin. Chiar dacă ședințele se desfășoară ca terapie osteopatică structurală, Anna lucrează în paralel și asupra sistemului nervos, prin terapie craniosacrală. În felul acesta chiar și amintirea disfuncției este direcționată afară din sistem, astfel că riscul revenirii simptomului se diminuează mult. Rămânând în terapia craniosacrală, pentru a face corecții asupra corpului și emoțiilor aferente, este necesar ca apoi să lase timp corpului să-și revină, să dea drumul tuturor tensiunilor. „Pentru aceasta este nevoie de multă răbdare din partea terapeutului, de reținere și neutralitate – cu cât las mai mult timp corpului pentru această muncă de refacere, cu atât mai puternic și mai profund va fi efectul terapiei. Nu e nicio nevoie să ne grăbim aici.“ spune Anna. „În ultimii ani am observat că orice lucru făcut cu corpul, inclusiv masajul, trebuie să se încheie cu o sesiune de relaxare profundă și de armonizare a sistemului nervos, a întregului câmp magnetic al pacientului. Acesta este principalul secret al oricărei vindecări! Pune forțele interne și pe cele externe în tr-o interacțiune armonioasă și apoi totul se va îndrepta de la sine. Sarcina terapeutului este să pornească motorul vindecării și asta nu este ceva care se face foarte repede.“ continuă ea.

Am revăzut-o apoi pe Anna după câteva luni, am avut șansa unei sesiuni cu ea, șansa de a descoperi în ce măsură se poate rafina o forță pentru a învinge rezistențele iluzorii dar acerbe ale corpului și minții, în ce măsură o modestie a atingerii poate să-ți deschidă poarta spre dimensiunea în care ești infinit.

Poate pare obscur ceea ce scriu aici, de aceea vă provoc să mergeți să vă întâlniți cu Anna – sosește din nou la Wayra Astrae. Apoi veți confirma sau veți exprima altfel, dând mai departe provocarea.

Iată ce ne propune de data asta Anna Semenova: un program inedit denumit Bodywork cu Anna, pe care îl descrie astfel:

„Acest program este interpretarea mea personală bazată pe 10 ani de experiență în pilates, myofascial release, myofascial fitness, osteopatie în mișcare, kineziologie, în antrenamente de înot, terapie craniosacrală și psihologie.

Este o muncă profundă și atentă cu corpul prin mișcări soft. În aceste sesiuni veți descărca tensiunea din articulații, veți pune ligamentele în echilibru, veți alinia diafragma și veți ajuta la ridicarea organelor interne. În paralel, veți constata o relaxare inclusiv la nivel psihoemoțional. Vă veți recunoaște și vă veți simți corpul pornind din cealaltă parte, veți descoperi legături neașteptate din interiorul vostru, poate veți vedea puncte de tensiune și le veți putea corecta singuri.

Sesiunile se vor desfășura în grupuri mici, nu ai mari de 6-7 persoane. Aceesta îmi va permite să fiu atentă la fiecare dintre voi și să vă însoț’esc cu blândețe în momentele dificile.

Va fi o muncă de grup încare efectele vor fi potențate și susținute de fiecare dintre cei prezenți.

Vom intra într-o lume nouă a lucrului cu energia și psihicul prin intermediul mișcărilor corpului. Fiecare lecție va fi unică și va fi construită în funcție de obiectivele grupului.

Sesiunile mele se bazează pe magia interacțiunii cu aceste orchestre care sunt corpurile noastre; împreună vom crea armonia noastră proprie, care va conduce pe fiecare participant la noile vibrații ale unei vieți libere și împlinite.

La sfârșitul fiecărei secțiuni vă voi ghida pentru o practică de autoterapie craniosacrală“

Detalii despre program afli de pe https://wayra-astrae.ro/

Aici găsești mai multe articole scrise de mine despre Anna pe blogul Wayra Astrae:

https://wayra-astrae.ro/ceremonii-samanice/anna-semenova-vindecarea-inseamna-sa-gasesti-calea-sufletului-tau/

https://wayra-astrae.ro/astrologie-experentiala/anna-semenova-am-invatat-sa-preschimb-suferinta-oamenilor-in-iubire/