Au început înscrierile la Școala de Vară Cantus Mundi

Alte articole

Au început înscrierile la Școala de Vară Cantus Mundi

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Programul Național Cantus Mundi anunță înscrierile la Școala de Vară

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, prin Programul Național Cantus Mundi, lansează înscrierile la Școala de Vară Cantus Mundi, Ediția 2024.

A șasea ediție a programului se va desfășura pe parcursul a două serii de câte două săptămâni, în perioada 1 – 26 iulie 2024 și se adresează copiilor cu vârste între 7 și 13 ani (7 ani împliniți la data înscrierii și până la împlinirea vârstei de 13 ani) din București și împrejurimi, dornici să-și dezvolte creativitatea prin intermediul muzicii, a educației muzicale și a altor activități artistice.

Atelierele Școlii de Vară Cantus Mundi vor fi organizate la sediul Corului Madrigal – Cantus Mundi, din Aleea Dealul Mitropoliei nr. 11, sector 4, București, și vor fi coordonate de profesioniștii Corului Madrigal și ai Cantus Mundi, formatori cu o vastă experiență în domeniu.

Cele două serii ale Școlii de Vară Cantus Mundi se vor desfășura în intervalul orar 09:00 – 17:00, de luni până vineri, după următorul calendar:
• Seria I: 1 – 12 iulie
• Seria a II-a: 15 – 26 iulie


Părinții pot înscrie copiii la Școala de Vară Cantus Mundi prin completarea formularului online de la adresa
https://s9.ro/21im (pentru o afișare corectă, vă rugăm să copiați adresa link-ului în browser).
Înscrierile se primesc în limita locurilor disponibile, în ordine cronologică

Taxa de participare pentru o serie este de 900 de lei de persoană/ serie, și include parcurgerea atelierelor și activităților prevăzute în program, precum și contravaloarea mesei de prânz.

Școala de Vară Cantus Mundi se desfășoară cu scopul de a oferi copiilor o alternativă educațională complexă, aplicată și distractivă, prin procese interactive, learning by doing, și include: jocuri de cunoaștere și dezvoltare personală (muzicale, sociale, de rol, de comunicare), audiții muzicale explicate, ateliere de muzică corală, noțiuni de percuție, mișcare scenică, vizionări de spectacole cu explicații și jocuri interactive, improvizație muzicală sau întâlniri cu artiști cunoscuți.


Activitățile din program sunt construite pe grupe de vârstă, adaptate etapelor de dezvoltare socială, psihologică, emoțională și cognitivă ale participanților și îi spijină pe cei mici să dobândească noi modalități de exprimare și dezvoltare artistică.

Școala de Vară Cantus Mundi include activități construite pe grupe de vârstă și adaptate etapelor de dezvoltare socială, psihologică, emoțională și cognitivă ale participanților. Participarea are o serie de beneficii pentru copii, sprijinindu-i să-și însușească noi modalități de exprimare și dezvoltare artistică.

Cursurile din cadrul Școala de Vară Cantus Mundi – Ediția 2024 contribuie la:

 • Dezvoltarea emoțională, socială, creșterea nivelului de empatie și a capacității de gestionare a emoțiilor;
 • Dezvoltarea încrederii în capacitățile proprii și a stimei de sine;
 • Dezvoltarea cooperării și abilităților de socializare;
 • Stimularea activității cerebrale, a coerenței în gândire și a memoriei;
 • Stimularea creativității, a curiozității și a exprimării personale;
 • Dezvoltarea disciplinei, a răbdării și a responsabilității;
 • Dezvoltarea puterii de concentrare;
 • Dezvoltarea coordonării corporale a copilului;
 • Accesul la informații de calitate din partea celor mai buni traineri care sunt ei înșiși profesioniști consacrați în domeniile lor de activitate (muzicieni, dirijori, formatori, coregrafi etc.);
 • Dezvoltarea auzului muzical și a ascultării pentru extragerea informației dintr-un mesaj;
 • Dezvoltarea capacității de a face alegeri autonome, susținute și validate într-un mediu securizant;
 • Dezvoltarea sentimentelor de competență personală, de bucurie și satisfacție pentru realizări ale copilului.

Mai multe detalii și informațiile logistice privind organizarea programului sunt disponibile pe website-ul cantusmundi.ro, secțiunea Școala de Vară, în Regulamentul Școlii de Vară Cantus Mundi – Ediția 2024.

Parteneri instituționali: Senatul României, Institutul Cultural RomânInstitutul Național al Patrimoniului, Televiziunea română, Compania Națională Aeroporturi București, Opera Comică pentru Copii, Circul Metropolitan București, UNIMIR, USAMV Cluj-Napoca, Vinea Apoldia Maior, Centrul de Cultură Arcuș, Federația Română de Fotbal, Clubul Sportiv Rapid București, Policolor, Carpatina, Casa Corpului Didactic

Parteneri media: AGERPRES, Agenția de cArte, Antena 3 CNN, Bookhub, Ediția de dimineață, Euronews RomaniaEuropa FM, Itsy Bitsy, Kanal D, Kanal D2, Leviathan, Munteanu, Observator cultural, Prima TV, Radio București FM, Radio France Internationale România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio Trinitas, Revista Psychologies, spotmedia.ro, Trinitas TV, TVR Cultural, Zile și Nopți

***

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat în anul 2011 de renumitul dirijor Ion Marin și derulat de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Programul a fost oficializat la nivel guvernamental în anul 2014, devenind o nouă Direcție a Corului Madrigal, aflată în subordinea Ministerului Culturii. 

Cantus Mundi reunește sub umbrela sa 2.059 de coruri în România și diaspora. 72.000 de copii participă alături de dirijorii lor la promovarea cântului coral, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.