După ce a deprins subtilitățile stilului de viață japonez și ale frumuseții și sănătății așa acum le înțeleg japonezii. Antoaneta Manea a decis să le aducă și în România natală. În 2010 a fondat Japan Stone Spa, un spa specific japonez în inima Bucureștiului.
Acolo folosea produse, creme, uleiuri japoneze, iar unul dintre principalele puncte de atracție era o saună japoneză cu piatră vulcanică (benefică pentru detoxifiere și slăbit) în care se putea practica și hot yoga. Antoaneta aducea în premieră în România tratamentele cu excrement de privighetoare și albirea inghinală.
A amenajat și decorat totul singură, cu obiecte aduse direct din Japonia, câteodată chiar în bagaje. Apoi pandemia și meandrele vieții au făcut-o să se îndepărteze de țară. Acum pregătește un come-back răsunător, cu tehnici de frumusețe japoneze updatate!
˝Am învățat limba japoneză la o școală privată din Tokyo și am făcut școala de cosmetică în Akasaka. Am lucrat în clinici de alergologie în Ginza și Shibuya, Hiroo, cartiere selecte din Tokyo. După mai bine de 15 ani pe meleaguri japoneze, am revenit în Romania și am terminat Medicina Generală la o facultate prestigioasă.
Am revenit cu visul de a oferi femeilor de aici binefacerile ritualurilor japoneze, pe care le-am experimentat în primul rând pe mine în toți acești ani. Alimentația foarte sănătoasă (bogată în pește, legume și cereale) este una din principalele surse pentru aceste rezultate remarcabile; în plus, femeile japoneze folosesc tratamente străvechi ce au la bază ingrediente naturale, pe care cu ajutorul tehnologiei le-au transformat în adevărate substanțe binefăcătoare, cu acțiune intensă și imediată.
Eu am ales cele mai eficiente ingrediente și le-am introdus în tratamente accesibile oricărei femei de la noi.˝
Oriunde te-ai situa geografic, ca să înțelegi felul în care japonezii își îngrijesc corpul, trebuie să faci o călătorie în Japonia! Nu în Japonia de peste mări și țări, ci în Japonia interioară, în mentalul, în ethosul japonez. Deoarece principalul ingredient al frumuseții și sănătății, în felul în care le înțeleg japonezii, este starea, atitudinea mentală și spirituală.
De aici se începe, este ingredientul de bază pentru ca orice gest sau tratament sau procedură sau substanță să-și facă efectul. Japonezii sunt shintoiști – iar aceasta nu este un soi de curiozitate culturală de almanah, ci este chiar inima unei culturi, ceea ce o diferențiază de tot ce are în jur.
Spiritualitate înaltă și budism au și chinezii și indienii, însă numai japonezii trăiesc într-o comuniune atât de perfectă cu natura, au un respect atât de adânc pentru tot ceea ce există în jur și se pot vedea pe ei înșiși ca parte integrantă a unui suflet universal din care fac parte exact în aceeași măsură și privighetoarea și bujorul și piatra și vulcanul. Scăldându-se, japonezul devine apă, iar în saună devine abur și foc.
Noi, europenii, ne-am învățat de secole să ne îndepărtăm de natură și să ne închipuim superiori ei, numai că… de fiecare dată când cercetătorii noștri au căutat expresia desăvârșită a frumuseții și sănătății au găsit-o chiar la acești japonezi care își trăiesc încă deplin continuitatea cu natura. Astfel au prins și europenii gustul spa-urilor japoneze, iar vedetele de la Hollywood au ajuns să practice cu sfințenie ritualurile de frumusețe ale gheișelor.
Antoaneta vorbește liniștit și egal, fără să gesticuleze, vorbește românește, dar cu exact aceeași cadență pe care am remarcat-o la puținii japonezi nativi pe care îi cunosc. A învățat japoneza, acolo, de la zero.
Soțul i-a adus profesori acasă, dar până la urmă ea a preferat să facă școala la Tokyo, unde mergea cu trenul. Se împrietenise cu o altă româncă din zonă, mergeau la aceeași școală, își făceau temele în tren, verificând cu colegii de compartiment dacă scriseseră corect. În trenul ticsit de oameni Antoaneta a cunoscut Japonia contrastelor. Astfel a ajuns să priceapă că în Japonia nu prea ai cum să fii gras! Viața de zi cu zi cere atâta mișcare, este atât de solicitantă încât nu are cum să se depună nimic.
În familiile japoneze obișnuite, îmi povestește, soțul muncește din greu, aduce bani acasă, pe care i-i predă în totalitate soției. Ea face plățile și administrează tot, el pleacă mereu la lucru având în buzunar numai banii pentru prânz. Femeile japoneze nu sunt deloc supuse, ci din ce în ce mai cochete și emancipate.
˝Nicăieri în lume grija pentru sănătatea și frumusetea trupului nu este atât de înrădăcinată în felul de a fi și a trăi cum este în Japonia. Femeile japoneze cultivă de mici arta frumuseții și arată întotdeauna impecabil, indiferent de vreme. Au o siluetă frumoasă, armonioasă; își mențin vitalitatea mult timp, iar semnele de îmbătrânire apar târziu˝ spune Antoaneta Manea.
Acest lucru este demonstrat și de statisticile care arată ca Japonia este țara cu cea mai scăzută rată a obezitatii din lumea industrializată (3%) și cea mai ridicata speranta de viata la femei (85 de ani).
Pe langa alimentatia foarte sanatoasa (bogata in peste, legume si cereale), care este una din principalele surse pentru aceste rezultate remarcabile, femeile japoneze folosesc tratamente străvechi ce au la baza ingrediente naturale, pe care cu ajutorul tehnologiei le-au transformat în adevărate substanțe binefăcătoare, cu acțiune intensă si imediată.
Acum Antoaneta își propune un comeback în România cu tehnici de frumusețe inspirate chiar de gheișele japoneze: aici tehnicile de masaj sunt chiar mai importante decât produsele folosite.
Revenim cu date!