Ana Cristina Leonte, între acum și acum

Alte articole

Ana Cristina Leonte, între acum și acum

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

From now to now era titlul concertului, și m-a cucerit de când l-am citit, deci am așteptat cu dor prima notă. Într-o zi plină de neprevăzut, în care zăpada a luat iar prin surprindere Bucureștiul. Pe mine m-a luat prin surprindere frumusețea. Pe drumul spre Sala Radio am avut inspirația de a traversa Cișmigiul și acolo m-am întâlnit cu frumusețea iernii.

O perfecțiune care a scuturat din mine toate grijile. Și cele pe care nu le-a scuturat ninsoarea le-a scuturat jazz-ul Anei Cristina Leonte.

Un jazz extrem de viu și de actual, acompaniat de Big Bandul Radio, mereu dinamic și gata oricând de salturi stilistice. Având-o alături pe dirijoarea Simona Strungaru, Ana Cristina Leonte a imprimat întregii seri un sunet curat și bogat, cu multe pasaje de avangardă și câteva locuri în care noutatea sunetului pur și simplu te frapează.

Concertul Anei Cristina Leonte a fost alcătuit din muzică nouă, compusă de ea în acest ultim an, rezultatul unor explorări și unor regăsi pe care le ghicim spectaculoase – și nu putem decât să tânjim după un album înregistrat cu această nouă muzică.

Jazz poetry, cântat dezinvolt, o modernitate și o avangardă jazzistică extrem de sincere, de firești și de trăite – iată darul Anei Cristina Leonte pentru o seara a prezenței vii, o seară în care de acum și până acum trece un singur moment: acum!

Doar două piese în limba română, dar grăitoare ca un roman. Cel mai mult mi-a plăcut clin d’oeil-ul „folcloric“ într-o lume a preluărilor, prelucrărilor, bătăliilor pentru „autentic“ și „istoric“: Cine iubește și laaasă… de la el… Iubește! iată refrenul care mi-a rămas în minte și tare mi-ar plăcea să îl ascult pe un disc exact așa cum l-a cântat/dizat în seara asta Ana Cristina!

Muzica serii a fost aranjată de Alex Arcuș, Lukacs Marton și Albert Tajti. Spectacolul a fost completat de proiecțiile video pe orga Sălii Radio semnate de Ioana Halunga.

#vaurma la Sala Radio – vine Concertul de Crăciun unde se va cânta Spărgătorul de Nuci în varianta jazzy. Deci Have yourself a jazzy little Christmas…